Modena TravelModena Travel
Forgot password?

VELIKA TURSKA TURA

10
dana
6
noćenja
5
Hotela

VELIKA TURSKA TURA
Termin: 22.04 - 01.05.2022.

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, koji sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu, ili Carigradu, ako Vam je draže.

Kapadokija – „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog. Kapadokija je jedna od najposećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svetske baštine UNESCO.

KUŠADASI-Letovalište na Egejskom moru, nalazi se u oblasti Ajdin, na južnom i jugoistočnom delu istoimenog zaliva, 90 km južno od Izmira. Ime u prevodu znači ostrvo ptica i odnosi se na malo ostrvo povezano sa kopnom uzanim nasipom. Reputaciju jednog od najatraktivnijih gradova na obali  Egeja ima, između ostalog, zahvaljujući blizini važnih istorijskih lokaliteta Efesa, Didima, Prijene, Mileta, važnih centara antičkog vremena, koji su danas prava poslastica za ljubitelje istorije. Brojne peščane plaže sa toplom i bistrom vodom, nude raznovrsne sadržaje za ljubitelje aktivnog života: jedrenje, skijanje na vodi, odbojka na plaži… Posle sunčanja preko dana, grad se priprema za raskošan zalazak sunca. Dok se dan smiruje, privlačni kafei, barovi i restorani duž palmama oivičenog bulevara oživljavaju. Restorani nude raznovrsne sveže morske plodove i druge egejske specijalitete. Zabava u nekoj od diskoteka ili barova je kraj idealnog dana u Kušadasiju.

Regularna CENA: 349€
AKCIJSKA CENA ARANŽMANA 259€

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan(22.04.) BEOGRAD – SRBIJA – TURSKA

Sastanak grupe na parkingu kod „Lokomotive” oko 15:30h, polazak oko 18:00h. Lagana vožnja sa usputnim zaustavljanjem radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.  Noćna vožnja kroz Bugarsku.

 

2.dan(23.04.) TURSKA (Jedrene I ČANAKALE)

Dolazak u Jedrene u prepodnevnim časovima. Kratka šetnja i obilazak grada: Dzamija Selimija, Karavansarayi, Eski džamija.. Slobodno vreme za doručak i šetnju. Oko podneva polazak ka Čanakalama. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN(24.04.) ČANAKALE – TROJA-KUŠADASI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak TROJE-Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: „Ne veruj Danajcima ni kada darove daju“. Nakon obilaska Troje nastavak puta ka Bergamu. Na brdu iznad turskog grada Bergame nalazimo ruševine antičkog Pergama, jednog od najstarijih centara Helenizma sa čuvenom Atalusovom bibliotekom od 200 000 manuskripta štampanih na štavljenoj koži i Asklepiumom – jedan od najvažnijih medicinskih centara Starog sveta na čijem ulazu pase : „Ovde je smrti zabranjen ulaz po naređenju bogova“. Nastavak putovanja ka Kušadasiju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN(25.04.) KUŠADASI-EFES-PAMUKKALE

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za razgledanje grada ili fakultativni obilazak Efesa.  Razgledanje ruševina drevnog grada u pratnji lokalnog vodiča. Efes je nastao 2000 godina pre naše ere, a Jonjani predvođeni Androkleom ga naseljavaju oko 1000 godine pre naše ere. U više navrata je bio osvajan od Persijanaca,Pergamonaca da bi konačno potpao pod vlast starog Rima. Poseta kući Bogorodice. Sveti Jovan je poveo Mariju sa sobom u Efes 37. godine n.e. i ona je prema verovanju poslednje godine svog zivota provela ovde, u skromnoj kamenoj kući. Nastavak putovanja ka Pamukkalama. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

5.DAN(26.04.) PAMUKKALE- KAPADOKIJA

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Pamukkala-jedno od najznačajnijih prirodnih obeležja Turske i svakako unikat u svetu. Zbog svog bajkovitog izgleda, često se poredi sa snežnim terasama ili zamrznutim vodopadima. Ime mu potiče od reči „pamukkale“ (dvorac pamuka) i nema veze sa snegom. Krečnjačke stene zaslužne za ovu zabludu, nastajale su hiljadama gosina i to taloženjem kalcijuma. Tektonsko pomeranje tla u basenu reke Menderes je uzrokaovalo potrese, ali ujedno i izdizanje velikog broja izvora vrele vode. Voda jednog od tih izvora sa visokom koncentracijom minerala je zapravo „krivac“ za stvaranje Pamukala. Prema jednoj legendi, dovoljno je samo 10 minuta provesti u ovoj vodi, čija temšeratura dostigne i 35 stepeni C, kako bi se podmladili 5 godina. Nastavak puta ka Kapadokiji. Smeštaj u hotel.Vecera.  Noćenje.

6.DAN(27.04.) ČAROBNI LET BALONOM i MISTIČNA KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» – Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polećemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Doručak. Doručak. Nakon doručka odlazak na celodnevni fakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Severna tzv.crvena tura». Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zaštitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

7.DAN(28.04.) DREVNA KAPADOKIJA -ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka moguć fakultativni odlazak na izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz VII veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U večernjim časovima polazak za Istanbul. Noćnja vožnja.

8.DAN(29.04.) ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Mogućnost fakultativnog obilaska grada ili Smestaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
9.DAN(30.04.) ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom i poseta Dolmabahče palati. Oko 17 časova polazak za Srbiju.

10.dan(01.05.)SRBIJA

Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
 • 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Čanakkaleu 1/2 ili 1/3 sobama
 • 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Kušadasiju 1/2 ili 1/3 sobama
 • 1 noćenje na bazi polupanisona u hotelu 4* u Pamukkalama
 • 2 noćenja na bazi polupanisiona hotelu 3* u Kapadokiji( Avanos ili Urgup)
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu
 • Obilaske prema programu uz pratnju stručnog vodiča
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Administrativni troskovi (40€)

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje bez pokrića COVID-19: 15€
 • Putničko zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19: 22€
 • Boravišne takse
 • Doplatu za 1/1 sobu: 125 €
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

U PRIPREMI

* Napomena- cene fakultativnih izleta su okvirene i podložne su promeni, takođe organizovani su od strane lokalnog tour operatera i plaćenja istih se vrše na destinaciji.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu arodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

NAPOMENE:

• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 21.12.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
• Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 40 eur.
• Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja
• Cena je za polazak iz Novog Sada, Beograda, Niša i Kragujevca
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
• ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 4/2022 kat. A
• ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
• Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja