Varšava

6 dana, 3 noćenja

DOČEK NOVE 2018. GODINE

Varšava, grad na reci Visli, glavni je i najveći grad Poljske. Varšava je grad sa najtragičnijom istorijom na evropskom kontinentu. Iz Drugog svetskog rata izašla je pretvorena u ruševine i gotovo bez stanovnika. Ubrzo je izrasla u raskošnog labuda, punog duha, prijatnih ljudi, kulturnih događanja, zato je i zovu “Gradom Feniksom”. Danas Varšavu više ne prati strogi izgled bivšeg “istočnog bloka” i svetu se ponosno predstavlja kao moderan grad i veliki poslovni i kulturni centar. Jedna je od najzelenijih evropskih metropola, prepuna energije i iznenadiće vas bogatim i sadržajnim noćnim životom. Odlična prilika da Novu godinu dočekate u najeftinijoj evropskoj prestonici za život.

1. DAN (29.12.2017. Petak) BEOGRAD
Polazak u 17:00h iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centraBuvljak) i u 18:30h iz Novog Sada sa parkinga restorana Zlatna medalja. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Varšavi…

2. DAN (30.12.2017. Subota) VARŠAVA
Dolazak u Varšavu u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada: kvart Starog grada – Stare Miasto koji je potpuno rekonstruisano posle II svetskog rata i stavljeno pod zaštitu UNESCO-a, Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver, zatim malo južnije, tzv. Kraljevska staza sa puno klasicističkih palata, Predsedničke palate, zgrade varšavskog Univerziteta… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (31.12.2017. Nedelja) VARŠAVA – LOĐ
Doručak. Fakultativni odlazak prema Lođu, gradu koji je u 19. veku bio obećana zemlja i simbol prosperiteta. Po dolasku šetnja najdužom pešačkom zonom u Poljskoj, ulicom Piotrkovska gde se izmenjuju vile i palate iz 19. veka. Slobodno vreme. Predlažemo posetu manufaktura, kompleks koji je obuhvatala bivša Izrael Poznanski fabrika danas je moderan spoj starog i novog. Kulturno zabavni kompleks obuhvata 3 muzeja: muzej grada, muzej fabrike i muzej moderne umetnosti, ili jednostavno uživajte u bogatoj kupovini u okviru ovoga kompleksa… Povratak u Varšavu i priprema za doček. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.

4. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) VARŠAVA 
Doručak. Nakon doručka mogućnost pešačke ture upoznavanja starog gradskog jezgra Varšave, ili slobodne aktivnosti… Noćenje.

5. DAN (02.01.2018. Utorak) VARŠAVA – ZEKLAZOWA WOLA – SRBIJA
Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnost i kupovinu, ili fakultativni izlet do sela Zeklazowa Wola. Selo se prvi put pominje u XVI veku, a poznato je po mestu rođenja Fridriha Šopena. Iako je na tom mestu živeo vrlo kratko, danas se tu nalazi Šopenov muzej u koji svake godine dolaze brojni turisti kako bi osetili duh tog vremena i slavnog kompozitora. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd.Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku …

6. DAN (03.01.2018. Sreda) SRBIJA
Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim časovima.

HOTEL MERCURE WARSZAWA CENTRUM ★★★★

Info:

Hotel Mercure Warszawa Centrum je smešten u centru grada, na svega par koraka od čuvenih znamenitosti Varšave, kao što su Palata kulture i nauke ili moderan tržni centar Zlatne terase (Złote Tarasy). Glavna železnička stanica udaljena je svega 300 metara. Stanica metroa Centrum udaljena je 800 metara od hotela. Recepcija radi 24h, a hotel nudi brojne sadržaje kao što su fitnes centar, hidromasažna kada, sauna i biblioteka. Doručak na bazi švedskog stola, sa raznovrsnim toplim i hladnim specijalitetima, služi se u jutarnjim časovima u restoranu u stilu bistroa. Gradski prevoz: bus – 175, tramvaji – 16/17/33/24/10. Možete uhvatiti tramvaj i posetiti Ulicu Novi Švjat (Nowy Świat), koja je poznata po raznovrsnim prodavnicama, kafićima i restoranima. Odatle možete krenuti živopisnom Kraljevskom rutom i obići Stari grad, koji je udaljen manje od 2 km.

Sobe:

Hotel raspolaže sa 338 soba, elegantno uređenih i sa potpuno novim enterijerom. Smeštaj u hotelu Mercure u 1/3 sobama podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj ili „sofa“ na razvlačenje. Sve sobe u hotelu su iste veličine, bez obzira da li se radi o 1/2 ili 1/3 sobama. Sobe su zvučno izolovane,  klimatizovane, poseduju sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem, besplatan wi-fi, pribor za pripremu čaja i kafe, mini bar, telefon, TV, fen i sef.

Web:

http://www.accorhotels.com

Rezerviši mesto!

HOTEL MDM ★★★

Info:Hotel MDM City Centre je smešten na svega 200 metara od stanice metroa Politehnika, na lokaciji sa koje se pruža pogled na čuveni varšavski Trg Ustava. Odlična lokacija omogućava gostima hotela da na samo par minuta hoda od hotela mogu posetiti veliki broj istrijskih znamenitosti. ​Osoblje recepcije je na raspolaganju 24 sata dnevno Hotel MDM City Centre se nalazi pored autobuskih i tramvajskih stanica koje nude lak pristup svim delovima Varšave. Glavna železnička stanica u Varšavi udaljena je svega 1,3 km od hotela.

 

Sobe:

Hotel u svom sastavu nudi standard sobe sa besplatnim bežičnim internetom, TV-om, kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Iz većine soba pruža se pogled na trg.

 

Web:

www.hotelmdm.com.pl

 

Rezerviši mesto!

REGULARNE CENE:

HotelKategorijaUsluga1/3 soba, po osobi1/2 soba, po osobi1/1 soba, po osobi
MERCURE CENTRUM★★★★BB139 €159 €199 €

II FAZA PRODAJE DO 04.11.2017.

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu Mercure Warszawa Centrum 4* u 1/3 sobama.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2018.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • MODENA Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 490/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

PRIJATELJI PUTOVANJA