Sofija

5 dana, 2 noćenja

Sofija je jedan od najdrevnijih gradova Evrope koji je nastao i razvio se na strateškim raskršćima ukrštanja rimskog puta Via Militaris, koji je povezivao Zapadnu i Centralnu Evropu sa Bliskim istokom i Azijom, kao i na susretu puteva koji su spajali sever i jug od Baltičkog mora do Egejskog mora. Sadašnje ime je dobila u 14.veku po istoimenij crkvi-Sv.Sofija. Glavni grad Bugarske postaje 1879.godine. Danas je Sofija moderan evropski grad sa širokim bulevarima, a ujedno i glavni administrativni, kulturni i industrijski centar Bugarske.

1. DAN (30.12.2015. Sreda) NOVI SAD – BEOGRAD
Polazak u 22:30h iz Novog Sada sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta (minimum od 25 za garantovani polazak iz Novog Sada), u 00:00h iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu ( preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“ ). Noćna vožnja kroz Srbju sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.

2. DAN (31.12.2015. Četvrtak) SOFIJA
Sa jutarnjim dolaskom u Sofiju sledi obilazak grada: crkva Svete Sofije, Ruska crkva, rotonda Svetog Đorđa, Narodno pozorište, crkva Svete Nedelje, parlament, Hram Aleksandra Nevskog (izgrađen je 1908. godine i posvećen svetom Aleksandru Nevskom i ruskim vojnicima poginulim u rusko-turkom ratu)… smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekom od brojnih klubova u Sofiji. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.

3. DAN (01.01.2016. Petak) SOFIJA – PLOVDIV
Fakultativni izlet u Plovdiv. Plovdiv svojim posetiocima ima da ponudi mnogo istorijskih objekata. Gotovo na svakom koraku nalaze se jedinstveni primeri osmanske arhitekture, grad u potpunosti odiše orijentalnim ambijentom. Ovde posetioci mogu uživati u nesvakidašnjoj atmosferi, bilo da su na ulici, u restoranima, kafićima, barovima, crkvama, muzejima ili na stadionu. Plovdiv je grad u kome se istorija doživljava na najbolji način. Po dolasku u Sofiju kraće vreme za odmor, u kasnim večernjim satima pravimo reprizu Nove godine u jednom od brojnih klubova u Sofiji. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.

4. DAN (02.01.2016. Subota) SOFIJA – SRBIJA
Check out iz hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak šoping centar. U kasnim večernjim časovima polazak za Srbiju . Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.

5. DAN (03.01.2016. Nedelja) SRBIJA
Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim časovima.

HOTEL SLAVYANSKA BESEDA ★★★

Info:

Hotel Slavyanska beseda se nalazi u samom centru Sofije, na uglu Slavyanske i Rakovski ulice koja je poznatija kao sofijski “Broadway”. U blizini hoteka se nalaze brojni butici, barovi, muzeji, pozorišta, a na samo nekoliko metara se nalazi zgrada Parlamenta. Javni prevoz: Tramvaj: Od glavne autobusle i železničke stanice do stanice Slaveykov (na 4 min. hoda od hotela) saobraćaju linije 10, 12 i 18. Metro stanice (linije M1 i M2):  Sredika na 10 minuta šetnje od hotela i stanica kod Univerziteta Sveti Kliment ohridski na 5 minuta šetnje od hotela.

Sobe:

Hotel poseduje 92 prostrane i čiste sobe. Sve sobe sadrže kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, kablovskom televizijom i centralno grejanje.

Web:

http://slavyanska.com/en

99 €

5 dana, 2 noćenja
Rezerviši mesto!
.

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu Slavyanska beseda 3* u 1/3 i 1/4 sobama.
 • Panoramski obilazak grada.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za 1/2 sobu 15 € po osobi, 1/1 sobu 50 €.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 6 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice planirane po programu.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2015.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA , DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena travel» od 01.06.2015. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.​​
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

PRIJATELJI PUTOVANJA