Modena TravelModena Travel
Forgot password?

Sitonija Apartmani

Sitonija spada u nekoliko oblasti koja je najbliža našim turistima, i zajedno sa svojim prirodnim ljepotama čini jednu od najpoželjnijih i najčešćih destinacija za odmor. Raznovrsnost smještaja, kapacitet istih kao i pristupačnost što se tiče cijena zaokružuju Sitoniju kao izbor bez greške.
Rastojanje od Beograda (koji ćemo uzeti kao referentnu tačku u Srbiji) do Nikitija (glavni grad Sitonije i prvo veće mjesto u dolasku) je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta preko Bugarske sa svojih 796km i nekih sat i po duže vožnje (mi vam ipak preporučujemo put preko Makedonije), kao i direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji.
Sitonija je centralni prst u poznatoj i karakterističnoj geografiji Halkidiki regije. Sa svoje zapadne strane gleda na plaže Kasandre, a sa istoka na izdvojenu planinu Atos sa svojim manastirima. Na samoj Sitoniji dominiraju dve planine, Itamos i Dragudelis. Za one aktivnije turiste ovo je sjajan dodatak uz plaže jer su ova dva zaštićena prirodna lokaliteta ispresjecana biciklističkim i treking stazama, a pogled sa vrha je fenomenalan.

APARTMANI / SITONIJA

Apartmani