Modena TravelModena Travel
Forgot password?

SEVERNA ITALIJA PROLEĆE 2022

5
dana
2
noćenja
1
Bus

SEVERNA ITALIJA PROLEĆE 2022

Venecija je u središnjem dobu bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope njenog Zapada i Istoka. Grad je poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike. Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva  na ušću reke Brente u Venecijansku, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESCO-a.

Verona je svetski poznata kao mesto gde se odvija radnja Šekspirove drame Romeo i Julija, u čiju čast je uređeno više mesta u gradu, zbog čega grad i nazivaju „gradom romantike”. Rimska arena u Veroni iz prvog veka jedna je od najvecih i najbolje očuvanih arena na svetu. Mogla je da primi 22.000 gledalaca, a i danas se koristi za razne koncerte i događaje.

Padova je univerzitetski grad u kom su svoj pečat ostavili poznati italijanski umetnici Djoto i Donatelo.

Vićenca  je poznata po čuvenom italijanskom arhitekti Andreu Paladiju.

PROGRAM PUTOVANJA:

      1.DAN ( 29.04. ) Novi Sad – Srbija – Italija

Sastanak grupe u Novom Sadu na unapred dogovorenom mestu u 16:30. Polazak u 17:00. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim zaustavljanjima zbog graničnih formalnosti i potreba grupe.

 1. DAN ( 30.04.) PUNTA SABIONI

U ranim jutarnjim časovima dolazak u luku Punta Sabioni, odakle će oni koji su uplatili fakultativni izlet OBILAZAK VENECIJE brodićem preći u Veneciju. Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Kanal grande, most Uzdaha, Duždeva palata, Trg Svetog Marka, most Rialto samo su neke od znamenitosti koje ćete imati prilike da vidite. Nakon obilaska slobodno vreme za uživanje u nekom od restorana pored kanala Grande. U dogovoreno vreme skup grupe i povratak ka luci Punta Sabione odakle ćemo autobusom krenuti ka Lido di Jesolu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN ( 01.05. ) VERONA

Doručak. Nakon doručka fakultativno polazak za Veronu. Verona je grad u koji je Šekspir smestio svoju dramu Romeo i Julija pa ga zato i zovu grad Romantike. Piazza Bra, Arena Verona, Piazza Erbe, grobnica porodice Skalidjeri, statua Dantea Aligeria i na kraju čuvena kuća i terasa Julije najvažnije su stvari koje ćete imati prilike da vidite i da čujete sve te zanimljive priče koje se vezuju za ovaj prelepi grad. U nastavku dana odlazimo do Sirmionea koji se nalazi na jezeru Lago di Garda. Posetićemo dvorac porodice Skaligeri, videti kuću Marije Kalas i probati možda i najbolji sladoled u čitavoj Italji. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom mestu. Povratak u Lido di Jesolo. Noćenje.

 1. DAN ( 02.05. ) PADOVA – VIĆENCA

Doručak. Fakultativni odlazak u Padovu i Vićencu. Dolazak u Padovu, obilazak u pratnji stručnog vodiča. Trg Prato de la Vale, Il Santo Bazilika Sv. Antuna, gradska kuća ( palazzo della Regione ), Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Vićenci. Obilazak grada u kom je živeo čuveni Andrea Paladio, čuveni italjinski arhitekta. Bazilika Paladiana, Teoatro Olimpiko, crkva Santa Maria della Corona u kojoj je i sahranjen čuveni arhitekta. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

 1. DAN ( 03.05 ) NOVI SAD

Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Termin putovanja

1/2 soba

1/3 soba

29.04.2022.-03.05.2022.

99€

99€

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV – VIDEO…) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u Lido di Jesolu.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • Administratine troškove : (20€)

 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje opcija sa COVID osiguranjem i opcija bez COVID pokrica
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu arodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

NAPOMENE:

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 21.12.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 15 eur.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca i Novi Sad
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 4/2022 kat. A
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU MODENATRAVEL.COMILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici modenatravel.com

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, tako da ne mora biti standardnih dimenzija.

Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

VENECIJA

Venecija je u središnjem dobu bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope njenog Zapada i Istoka. Grad je poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike. Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva na ušću reke Brente u Venecijansku, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESCO-a.

VIĆENCA I PADOVA

Padova je univerzitetski grad u kom su svoj pečat ostavili poznati italijanski umetnici Djoto i Donatelo. Jedan je od najstarijih gradova u severnom delu Italije, a poznat po univerzitetu, jednom od najstarijih u Evropi (iz 1222 godine).

Vićenca – Zbog bogate istorije i mnogobrojnih vladara, u Vićenci se danas nalazi gotovo bezbroj prelepih istorijskih zgrada, kao što je Bazilika Paladina, kao i mnogi lepi javni parkovi, na primer park Kverini. Samo su neki od razloga zasto posetiti ova prelepi italijanski gradic. Poznata je jos po cuvenom italijanskom arhitekti Andreu Paladiju.

VERONA

Verona je svetski poznata kao mesto gde se odvija radnja Šekspirove drame Romeo i Julija, u čiju čast je uređeno više mesta u gradu, zbog čega grad i nazivaju „gradom romantike”. Rimska arena u Veroni iz prvog veka jedna je od najvecih i najbolje očuvanih arena na svetu. Mogla je da primi 22.000 gledalaca, a i danas se koristi za razne koncerte i događaje.