Modena TravelModena Travel
Forgot password?

PRAG SRETENJE I 8. MART

6
dana
3
noćenja
1
Bus

ZLATNI PRAG PROLEĆE 2023, SRETENJE I 8. MART

PRAG je glavni grad Češke Republike, na 1000 km severozapadno od Beograda, zauzima površinu od 496km2 i broji nešto preko milion stanovnika. Prag spada u najočuvanije velike gradove Evrope. Godine 1992. UNESCO je staro jezgro Praga (866ha) stavio pod svoju zaštitu. Vltava je reka koja protiče kroz Prag u dužini od 30km sa maksimalnom širinom od 330m. Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. Popnite se na zidine nekog od dvoraca i sagledajte “na dlanu” panoramu grada, koja će Vam zauvek ostati u srcu. Dozvolite sebi da se zaljubite u Prag… U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

HOTEL OLYMPIC TRISTAR 3 ili hotel OLYMPIC CONGRESS ili sličan***

Hotel Olympic Congress sobe su potpuno  renovirane i opremljene su u skladu s kategorijom četiri zvezdice. Sobe su opremljene mini barom, sefom i Wi-Fi , TV-om.Sve sobe su klimatizovane

Hotel Congress smešten je u mirnoj rezidencijalnoj četvrti Praga 8, nadomak centra grada. Direktan pristup centru je javnim prijevozom sa stanice metroa INVALIDOVNA, linija B ili tramvajske stanice, broj 24 i 8; (stanice su udaljene oko 300 metara od hotela).

https://www.olympik.cz/en/tristar/

Termin putovanja:

1 / 1 1 / 2

1 / 3

14.02.2022. – 20.02.2022.

119 €

09.03.2022. – 14.03.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

  1. DAN. (SRBIJA – MAĐARSKA – SLOVAČKA / BRATISLAVA)

  Sastanak grupe na unapred dogovorenom mestu. Polazak nakon smeštanja u bus. Lagana vožnja preko Srbije, Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

  1. DAN. (BRATISLAVA – PRAG)

   

  Dolazak u Bratislavu u jutarnjim časovima. Zajednički odlazak na panoramsko razgledanje grada i obilazak stare tvrdjave, Katedrala Sv. Martina, spomenik sv. Trojstvu (spomenik kuge), spomenik Hans K. Andersenu, spomenik žrtvama Holokausta, Ribni trg, Mihalska kapija,  Glavni trg,  slobodno vreme za individualna razgledanja. Oko 14 časova nastavak putovanja za Prag. Dolazak u Prag u popodnevnim satima, smeštaj u hotel. Nakon smeštaja, slobodno vreme. Noćenje.

  1. DAN (PRAG – PEŠAČKA TURA – Fakultativno)

   

  Doručak. Posle doručka polazak na veliko razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Hradčana, monumentalne građevine iz 10. veka, katedrale Svetog Vida sa kapelom Sv. Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stare Kraljevske Palate, baziliku Sv. Đorđa i šetnja pored Zlatne ulice, sačuvanog izgleda iz 16. stoleća. Nastavak razgledanja kroz Malostranske namesti. Prelazimo Vltavu Karlovim Mostom, Stara Kula na mostu, spomenik Karlu IV. Karlovom ulicom dolazimo u Staromestske namesti na Starogradski Trg sa čuvenim astronomskim satom “Orloj”, praški geto Jevrejska Četvrt sa desetak sinagoga, Vaclavske namesti, Nacionalni Muzej, Nacionalno Pozorište i čuvena Prašna brana. Slobodno vreme za individualna razgledanja… Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN (DREZDEN – fakultativno)

   

  Doručak. Nakon doručka, slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet u Drezden. Obilazak i razgledanje Drezdena: Zemper opera, kraljevska palata, trg Altmarket, Avgustov most.. Posle razgledanja slobodno vreme za individualne šetnje, posete kafeterijama, suvenirnicama i shoping.  U popodnevnim časovima, povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN (KRSTARENJE VLTAVOM – fakultativno)

   

  Doručak. Check out iz hotela.  Slobodno vreme ili fakultativni izlet Krstarenje Vltavom. Popodnevni polazak za Srbiju. Noćna vožnja…

  1. DAN (SRBIJA)

  Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima.

Regularna CENA:  129

Akcijska Cena do 24. Januara

119€

 

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV – VIDEO…) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Obilaske po programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Pragu, sobe 1/2
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • Administratine troškove : (15€)

 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje opcija sa COVID osiguranja 10€  – osiguravajuće pokriće do 30.000 eur
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu arodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

NAPOMENE:

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 19.01.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 15 eur.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca i Novi Sad
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 9/2021 kat. A25
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU MODENATRAVEL.COMILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici modenatravel.com

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, tako da ne mora biti standardnih dimenzija.

Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

KRSTARENJE VLTAVOM

Doživite Prag iz druge perspektive… Krstarenje Vltvaom koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim..

DREZDEN

Fakultativni izlet u Drezden. Obilazak i razgledanje Drezdena: Zemper opera, kraljevska palata, trg Altmarket, Avgustov most.. Posle razgledanja slobodno vreme za individualne šetnje, posete kafeterijama, suvenirnicama i shoping

KARLOVE VARI

Fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), crkve Sv.Marije Magdalene… i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora…