Modena TravelModena Travel
Forgot password?

OHRID – Nova godina 2023

5
dana
2
noćenja
1
Autobusom

Ohrid, Nova Godina 2023, Autobusom

Drevni grad Ohrid, smešten na obali istoimenog jezera je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida – u IX veku Ohrid je bio centar širenja hrišćanstva među Slovenima iz kog su delovali Sv. Naum (prvi slovenski monah) i Sv. Kliment (prvi slovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Kao i svaki grad, tako i Ohrid u novogišnjoj noći dobije posebnu čar – krenite sa nama i saznajte zašto.

1.DAN: BEOGRAD – OHRID

Polazak u 18:30h iz Novog Sada sa parkinga bivše stanice ATP Vojvodina (minimum od 25 osoba za garantovani polazak iz Novog Sada), u 20:00h iz Beograda sa Sajma parking ispred hale 5. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Ohridu.

2.DAN: OHRID

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv.Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Smeštaj u vile / hotele. Organizacija dnevne žurke u jednom od ohridskih klubova. Slobodno vreme. Organizacija noćne žurke u najpoznatijim Ohridskim klubovima. Noćenje.

3.DAN: OHRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta do Sv. Nauma – manastir iz IX veka sa najpoznatijom freskom Sv. Metodija i njegovih učenika koja uključuje: Sv. Nauma, Sv. Klimenta i Sv. Savu Tvorca. Panoramski pogled na muzej na vodi „Zaliv na koskite“. Nakon obilaska manastira i izletišta Sv. Naum. Povratak za Ohrid. Slobodno vreme. U slučaju polupansiona: Večera. Noćenje.

4.DAN: OHRID

Započnite novu godinu uz žurku na brodu – uživajte uz muziku naših dj-eva dok krstarite Ohridskim jezerom. Nakon krstarenja provod nastavljamo na dnevnoj žurci. Kratak predah i u večernjim časovima smo pripremili reprizu novogodišnje večeri u jednom od ohridskih klubova. Noćenje.

5.DAN: OHRID

Napuštanje izabranog smeštaja. Polazak ka Srbiji nakon napuštanja smeštaja. Zaustavljanje u Skoplju u trajanju od cca 3h i obilazak grada. U večernjim časovima nastavak putovanja. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima.

6.DAN: OHRID – BEOGRAD

Dolazak u ranim jutarnjim časovima.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

BEST APARTMANI

Lokacija:
BEST APARTMANI locirani su u centru Ohrida, u blizini tržnog centra i starog dela grada u kom se nalaze neke od najvažnijih znamenitosti ovoga grada. Na 450m od luke.

Smeštaj:
Moderno opremljeni apartmani, sa kuhinjom, otvoreno prošle godine.

Najam apartmana 1/2 1/3 1/5
29.12 – 03.01.2023. 119 € 109 € 99 €

NASTESKI GUEST ROOMS

Lokacija:
Objekat Nasteski je smešten na 700 metara od Starog grada Ohrida i na 1 km od Ohridskog jezera. Najbliži restoran se nalazi na 150 metara od objekta Nasteski. Aerodrom Ohrid je udaljen 9,5 km.

Sadržaj:
Nudi zajedničku kuhinju sa trpezarijom i vrt sa prostorom za sedenje. Bežični internet i privatni parking možete besplatno koristiti, dok tokom leta možete uživati u svežem povrću iz vrta.

Smeštaj:
Sobe sadrže TV sa kablovskim kanalima, frižider i kupatilo. Pojedine sobe imaju balkon.

Najam apartmana 1/2 1/3 1/4
29.12 – 03.01.2023. 119 €  109 €  99 €

VILA TABANA

Boutique hotel Tabana sa 3 zvezdice nudi smeštaj sa 10 soba za boravak u Ohridu. Hotel se nalazi na 5 minuta hoda od spomenika Svetom Naumu Ohridskom i na 50 metara od Ohridskog jezera. Stari gradski park se takođe nalazi u blizini. U sobama su klima uređaji, TV i pisaći sto. Gosti mogu uživati u evropskim i istočnoevropskim jelima u restoranu Dalga na 5 minuta hoda od hotela. Hotel je udaljen 10 minuta hoda od autobuske stanice.

Najam apartmana 1/2 1/3 1/4
29.12 – 03.01.2023. 119 €  109 €  99 €

VILA RENESSANS

Lokacija:
Vila se nalazi na 200m od centra Ohrida, Samoilova tvrđava je na udaljenosti 20 min laganog hoda i na oko 600m od ohridskog amfiteatra.

Smeštaj:
Vila RENESSANS poseduje letnju baštu, kao i letnju kuhinju koju mogu koristiti svi gosti hotela. U sklopu vile je obezbeđen besplatan WiFi internet, kao i besplatan parking.
Sve sobe poseduju klimu, TV, balkon i sopstveno kupatilo. Pojedine sobe poseduju i kuhinju.

Najam apartmana 1/2 1/3 1/4
29.12 – 03.01.2023. 119 €  109 €  99 €

SPECIJALNE CENE ARANŽMANA DO 10.OKTOBRA

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja u izabranom smeštaju u Ohridu
 • Administrativne troškove obrade rezervacije (20€)

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 20% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 20% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate za ostatak duga.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 19.01.2021., a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 9/2021 kat. A25
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA)