Ohrid

6 dana, 3 noćenja

Drevni grad Ohrid, smešten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida – u IX veku Ohrid je bio centar širenja hrišćanstva medju Slovenima iz kog su delovali Sv. Naum (prvi slovenski monah) i Sv. Kliment (prvi slovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.

1. DAN (30.12.2015. Sreda) BEOGRAD – OHRID
Polazak u 18:30h iz Novog Sada sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta (minimum od 25 osoba za garantovani polazak iz Novog Sada), u 20:00h iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu ( preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“ ). Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Ohridu.

2. DAN (31.12.2015. Četvrtak) OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj. Nakon smeštanja putnika, razgledanje grada: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv.Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Organizacija dnevne žurke u najpoznatijim Ohridskim klubovima. Slobodno popodne. Doček Nove Godine u izabranom restoranu, kafiću ili diskoteci. Noćenje.

3. DAN (01.01.2016. Petak) OHRID
Slobodno vreme ili odlazak na dnevnu žurku. Slobodno popodne. Organizacija noćne žurke u najpoznatijim Ohridskim klubovima. Noćenje.

4. DAN (02.01.2016. Subota) OHRID – VOŽNJA BRODOM
Slobodno vreme ili odlazak na dnevnu žurku. Fakultetivni izlet – vožnja brodićem jezerom. Organizacija noćne žurke u najpoznatijim Ohridskim klubovima. Noćenje.

5. DAN (03.01.2016. Nedelja) OHRID – SVETI NAUM – SRBIJA
Napuštanje izabranog smeštaja. Izlet do manastira Sveti Naum iz X veka, u najslikovitijem delu Ohridskog jezera. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 17h). Kraća zadržavanja radi odmora.

6. DAN (04.01.2016. Ponedeljak) BEOGRAD
Dolazak u ranim jutarnjim časovima.

VILA MIA

Info:

Vila Mia se nalazi u srcu Ohrida na samom centralnom trgu.

Sobe:

Vila je luksuzno opremljena, poseduje četvorokrevetne apartmane koji su kompletno opremljeni. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

 

 

 

od 89 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

VILA DUDINKA

Info:

Vila Dudinka je smeštena u Starom gradu Ohrida, na 100 metara od jezera i glavne plaže. Iznajmljivanje bicikala je besplatno, a u okviru objekta mogu se organizovati sportske aktivnosti na vodi. Doručak je na raspolaganju uz doplatu. Gosti mogu besplatno koristiti obližnji javni parking. Vila se nalazi na 2 minuta hoda od restorana, barova i prodavnica. Do Antičkog teatra i Crkve Svete Sofije može se stići pešice za 10 minuta.

Smeštaj:

Sobe u vili Dudinka sadrže TV sa kablovskim kanalima i frižider. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Pojedine smeštajne jedinice imaju balkon sa pogledom na jezero. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 69 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

APARTMANI ROYAL

Info:

Apartmani Royal se nalazi na keju pored jezera, na nekoliko minuta hoda do centralnog trga.

Smeštaj:

Apartmani poseduju, kupatilo, grejanje, WiFi, kuhinju, kablovsku TV. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 69 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

VILA AQUA BLUE

Info:

Vila se nalazi na keju i par minuta hoda do centralnog trga.

Smeštaj:

Vila poseduje Četvorokrevetne apartmane, kuhinju, kupatilo, grejanje, LCD TV. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 69 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

VILA SAŠO

Info:

Vila Sašo se nalazi u centru grada kod Ohridske banke.

Smeštaj:

Vila poseduje kuhinju, kupatilo, terasu, grejanje, LCD TV. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 59 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

APARTMANI VASKO

Info:

Apartmani Vasko se nalazi u centru grada na 200 metara od glavne šetačke ulice.

Smeštaj:

Apartmani imaju dve odvojene sobe, kupatilo, grejanje, kuhinju, kablovsku TV, WiFi, klima uredjaj, terasu. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 79 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

VILA IVANOVSKI

Info:

Vila Ivanoski, nudi 4 sobe na Bulevaru “Makedonskom Prosvetiteli” na 20 metara od šoping ulice u srcu grada.

Smeštaj:

Sobe poseduju kupatila, kablovskom TV, terase sa pogledom na stari grad. Na istom spratu nalazi se zajednička kuhinja za sve sobe, trpezarijski sto. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 69 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

VILA ŠAPKAR

Info:

Vila Šapkar se nalazi u Starom gradu na 50 metara od jezera i 100 metara od centralnog trga. U neposrednoj blizini su restorani Leonardo i Antiko u kojima možete uživati uz makedonske i italijanske specijalitete. Poznati klubovi su na minut hoda. U neposrednoj blizini je veliki broj prodavnica, restorana i kafića.

Smeštaj:

Dvokrevetne sobe su opremljene francuskim ležajem. Svaka soba poseduje kupatilo, grejanje, mini kuhinju, frižider, kablovsku tv. Peškiri i ostali higijenski pribor nisu sastavni deo vile (poneti sopstvene) i čistoću održava sam korisnik.

od 69 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja u apartmanima  u Ohridu u izabranom objektu prema vazecem cenovniku.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.
 • Obaveznu boravišnu taksu od 3 €.

POPUST:

 • Umanjenje za sopstveni prevoz iznosi 15€ po osobi.

NAPOMENE:

 • U apartmane se ulazi prvog dana boravka od 12.00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09.00 časova. Gosti ulaze u očišćenu i spremljenu smeštajnu jedinicu, ali su u obavezi da tokom boravka sami vode računa o higijeni iste i da je prilikom napuštanja ostave u stanju u kome su je primili. Smeštajne jedinice po pravilu nisu opremljene peškirima, sapunima. ​
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2015.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA , DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena travel» od 01.06.2015. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.​​
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

PRIJATELJI PUTOVANJA