Modena TravelModena Travel
Forgot password?

EGEJSKO MORE (Kušadasi) – KAPADOKIJA – ISTANBUL

12
dana
7
noćenja
3
Hotela

Termin: 15.07 - 26.07.2021.
EKSKLUZIV PONUDA - SMEŠTAJ ISKLJUČIVO U HOTELIMA SA 5 *****

Egejsko more – KUŠADASI – lociran 75 kilometara južno od Izmira, u istoimenom zalivu, najpopularniji je letnji turistički centar turske egejske obale. Sunčanje na peščanim plažama, raznoliki večernji i noćni život, bogatstvo istorijskih spomenika učini će Vaš boravak u Kušadasiju nezaboravnim. Kulturno istorijsko nasleđe iz vremena antičke Grčke, blizina Efesa, atraktivni izleti samo su dodatne atrakcije koje Kušadasi nudi svojim posetiocima. Kušadasi ima tipičnu mediteransku klimu sa toplim letima i blagim zimama, tako da turistička sezona traje dosta dugo. U samom centru Kušadasija nalazi se bazar koji će vam pružiti osećaj pravog Orijenta – cenkanje je obavezno. Za sve mlade i one koji se osećaju mladima Kušadasi nudi čuveni Bar street (ulicu barova), gde Vas očekuje nevjerovatan provod do ranih jutarnjih časova. Neka zabava počne!

Kapadokija – „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna ljepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živjele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimnjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog. Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca.

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gdje se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosno je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osjetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hršćanstvo – nige ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu ili drevnom Carigradu.

Regularna CENA: 399€
Akcijska Cena do 07. JUNA 349€

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – NOVI SAD – BUGARSKA – TURSKA
Sastanak grupe u jutarnjim satima. Polazak grupe iz Novog Sada autoputem Beograd – Niš. Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN (16.07.2021.) – EGEJSKO MORE – KUŠADASI
U popodnevnim satima dolazak u letovalište KUŠADASI – lociran 75 kilometara južno od Izmira, u istoimenom zalivu, najpopularniji je letnji turistički centar turske egejske obale. Kušadasi ima tipičnu mediteransku klimu sa toplim ljetima i blagim zimama, tako da turistička sezona traje dosta dugo. Smještaj u sobe. Odmor. Noćenje.

3–5.DAN (17/18/19.07.2021.) – KUŠADASI (fakultativno Efes, Pamukkale…)
Sunčanje na peščanim plažama uz raznolik večernji i noćni život, bogatstvo istorijskih spomenika učiniti će Vaš boravak u Kušadasiju nezaboravnim. Kulturno istorijsko naslijeđe iz vremena antičke Grčke, blizina Efesa, atraktivni izleti u Pamukkale samo su neke od dodatnih atrakcija koje Kušadasi nudi svojim posetiocima zbog svoje izuzetne lokacije.

6. DAN (20.07.2021.) – KUŠADASI – KAPADOKIJA
Doručak. Check out iz hotela. Dan predviđen za slobodne aktivnosti, kupanje na plaži. U večernjim satima polazak prema Kapadokiji. Noćna vožnja.

7. DAN – KAPADOKIJA
Dolazak u Kapadokiju u jutarnjim časovima. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativne dvosatne ture na QUAD motorima za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična avantura kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Cuavuşin. Sa ovim terenskim četverotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova. Večera. Noćenje.

8. DAN – ČAROBNI LET BALONOM – MISTIČNA KAPADOKIJA
Doručak. U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» – Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sjećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posjetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima prije svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mjesta gdje nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polećemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gdje ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo
ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svjetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja,
gdje nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

Doručak.
Nakon doručka odlazak na celodnevni fakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Sjeverna tzv.crvena tura» Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najljepšim i najpoznatijim predjelima Kapadokije.

Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gdje ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zaštitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mjestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu
tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima.
Noćenje.

9. DAN – DREVNA KAPADOKIJA
Doručak. Check out iz hotela. Pakovanje stvari u autobus. Moguć fakultativni odlazak izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prijepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinantnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz 7 vijeka prije nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom rijeke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gdje imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gdje ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mjesto u srcu meštana Kapadokije. U kasnim poslepodnevnim
časovima povratak i večernji polazak prema Istanbulu.

10. DAN – ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATU, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Poseta Topkapi Saray dvorcu gde su živeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazak u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG i ISLAMSKOG SVIJETA.

11. DAN – ISTANBUL – SRBIJA
Doručak. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i grob Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U večernjim satima polazak prema Srbiji.

12. DAN – BIH
Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA UKLJUČUJE:

• 4 noćenja sa doručkom hotelu RAMADA by Wyndham 5* u Kušadasiju 1/2
(dvokrevetnim) ili 1/3 (trokrevetnim sobama) ili 1/5 (suite-ovima)
http://www.ramadahotelkusadasi.com
• 2 noćenja sa doručkom i večerom hotelu Suhan 5* u Kapadokiji u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama https://www.suhankapadokya.com/
• 1 noćenje sa doručkom u hotelu Crowne Plaze 5* u Istanbulu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/istanbul/istbm/hoteldetail
• Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodica u toku putovanja.
• Administrativne troškove (25evra)

CENA NE UKLJUČUJE:

• Putno zdravstveno osiguranje
• Fakultativne izlete
• Individualne troškove

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • Boat party u Kušadasiju – 35€ (25 €)
 • Party narukvica za 4 noći – 25€ (15 €)
 • Plaža nacionalni park – 20€ (10 €)
 • Pamukkale50€ (35 €)
 • 4 IZLETA U KUŠADASIJU: UKUPNO 95€ / PAKET 4 IZLETA SA POPUSTOM 70€!

 

 • Mistična Kapadokija «Sjeverna tzv.crvena tura» – 45€ (35 €)
 • Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» – 100€ (70 €)
 • Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura» – 45€ (35 €)
 • QUAD BIKE tura ili jahanje konja – 35€ (25 €)
 • 4 IZLETA U KAPADOKIJI: UKUPNO 165€ / PAKET 4 IZLETA SA POPUSTOM 140€

 

 • Topkapi palata – 45€ (30 €)
 • Krstarenje Bosforom – 30€ (20 €)
 • EYUP + PIERRE LOTI + shoping25€ (15 €)
 • 3 IZLETA U ISTANBULU: UKUPNO 65€ / PAKET 3 IZLETA SA POPUSTOM 50€

* Napomena- cene fakultativnih izleta su okvirene i podložne su promeni, takođe organizovani su od strane lokalnog tour operatera i plaćenja istih se vrše na destinaciji.

NAČIN PLAĆANJA:

• Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu arodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
• GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
• PLATNIM KARTICAMA: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
• ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, a ostatak od 20% 30 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.11.2021. *Čekove dostaviti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 19.01.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
• Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 25 eur.
• Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja
• Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca i Novi Sad
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
• ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 9/2021 kat. A25
• ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
• Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA)

Pitajte nas!
Pitajte nas!
Pitanja, nedoumice, problemi? Ovde smo da vam pomognemo!
Povezivanje...
Nijedan od naših operatera nije trenutno dostupan. Pokušajte ponovo kasnije. Hvala na strpljenju!
Naši operateri su trenutno zauzeti. Pokušajte ponovo kasnije! Hvala na strpljenju!
:
:
:
Imate pitanja? Pišite nam!
:
:
Ova prepiska je završena!
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad