Modena TravelModena Travel
Forgot password?

Mramorno more, Istanbul

9
dana
6
noćenja
2
Hotela

Termin: 15.07 - 23.07.2021.
EKSKLUZIV PONUDA - SMEŠTAJ ISKLJUČIVO U HOTELIMA SA 5 *****

Mramorno more – Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 60km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke peščane plaže, čisto i toplo more. Dužinom peščane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, poslastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posetioci u južnom delu mesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih peščanih plaža, koje krase ovaj deo Mramornog mora.

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosno je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu. Ili Carigradu, ako Vam je draže.

Regularna CENA: 329€
Akcijska Cena do 21.Maja 229€

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – NOVI SAD – BUGARSKA – TURSKA
Polazak grupe iz Novog Sada autoputem Beograd – Niš. Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN – MRAMORNO MORE – KUMBURGAZ
Dolazak u letovalište na Mramornom moru u prepodnevnim satima. Smeštaj u sobe od 14h. Odmor. Noćenje.

3 – 5. DAN – KUMBURGAZ
Doručak. Odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: Istanbul, Krstarenje Bosforom, grad Bursa, Tursko veče, Princess island… Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom noćnom životu Kumburgaza, letovališta na Mramornom moru..

6. DAN – KUMBURGAZ – ISTANBUL
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Istanbulu. Po dolasku smeštaj u hotel. Nakon kratkog odmora, sledi fakultativni obilazak TAKSIMA, Istiklal ulice, Cvetni pasaž… Upoznavanje sa najprometnijim delom Istanbula… Slobodno vreme za individualno uživanje u kupovini, menjanje novca i servisne informacije… Fakultativni odlazak u Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osećaj da sami letite po Istanbulu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN – ISTANBUL
Doručak. Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATU, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VEKA, MESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Poseta Topkapi Saray dvorcu gde su živeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazak u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG i ISLAMSKOG SVETA.

8. DAN – ISTANBUL – BUGARSKA
Doručak. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvek kao priviđenje“. Ovde se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i grob Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Uveče polazak prema Srbiji.

9. DAN – SRBIJA
Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA UKLJUČUJE:

• 4 noćenja sa doručkom hotelu Marin Princess 5* u Kumburgazu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama http://www.kumburgazmarinprincess.com/
• 2 noćenje sa doručkom u hotelu Crowne Plaze 5* u Istanbulu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/istanbul/istbm/hoteldetail
• Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodica u toku putovanja.
• Administrativne troškove (20evra)

CENA NE UKLJUČUJE:

• Putno zdravstveno osiguranje
• Fakultativne izlete
• Individualne troškove

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

• Topkapi palata – Cena 30 €
• Krstarenje Bosforom – Cena 20 €
• EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI – Cena 25 €
• Princess Island – Cena 20 €
• Bursa – Cena 25 €

* Napomena – cene fakultativnih izleta su okvirene i podložne su promeni, takođe organizovani su od strane lokalnog tour operatera i plaćenja istih se vrše na destinaciji.

NAČIN PLAĆANJA:

• Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu arodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
• GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
• PLATNIM KARTICAMA: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
• ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, a ostatak od 20% 30 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.11.2021. *Čekove dostaviti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 19.01.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
• Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 25 eur.
• Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja
• Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca i Novi Sad
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
• ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 9/2021 kat. A25
• ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
• Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA)

Pitajte nas!
Pitajte nas!
Pitanja, nedoumice, problemi? Ovde smo da vam pomognemo!
Povezivanje...
Nijedan od naših operatera nije trenutno dostupan. Pokušajte ponovo kasnije. Hvala na strpljenju!
Naši operateri su trenutno zauzeti. Pokušajte ponovo kasnije! Hvala na strpljenju!
:
:
:
Imate pitanja? Pišite nam!
:
:
Ova prepiska je završena!
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad