Minhen – Salcburg

6 dana, 3 noćenja

MINHEN & SALCBURG, DOČEK NOVE 2020. GODINE!
Minhen se nalazi na obalama reke Izar i na obroncima Alpa. Tokom srednjeg veka, bio je veoma važna raskrsnica puteva gde su se ukrštali sever, jug, istok i zapad Evrope. Takav polozaj mu je omogućio da od davnina bude jedan od glavnih trgovačkih centara. To je Minhen i danas pored svih svojih kulturno – istorijskih znamenitosti koji su glavni razlozi za milione turista koji posećuju glavni grad pokrajine Bavarska u Nemačkoj.

Salcburg kao rodni grad Mocarta predstavlja svetsku prestonicu muzike zbog brojnih festival koji okupljaju poznate ličnosti iz celog sveta. Salcburg je poznat i po blizini Alpa, zbog čega ga i zovu „Vrata Alpa“.

 1. DAN (30.12.2019. Ponedeljak) BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA

Polazak sa turističkog terminala – Lastina garaža (auto-put Beograd – Niš) u 19.00h, a sa parkinga restorana Zlatna medalja u Novom Sadu u 20.30h. Noćnja vožnja preko Hrvatske i Slovenije….

 1. DAN (31.12.2019. Utorak) SLOVENIJA – AUSTRIJA – MINHEN

Iz Slovenije ulazimo u Austriju kroz tunel “Karavanke” i krećemo prema Nemačkoj. Vožnja pored Salzburga prema Minhenu. U prepodnevnim satima stižemo u glavni grad Bavarske. Razgledanje i upoznavanje grada: Centralni trg Marineplatz sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i Bavarska državna biblioteka, Ludvig – Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo…slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon slobodnog vremena pripreme za novogodišnju noć. Mogućnost fakultativnog odlaska na doček Nove godine. Noćenje.

 1. DAN (01.01.2020. Sreda) MINHEN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti… (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo…individualna kupovina ulaznica). Mogućnost fakultativnog odlaska u neku od pivnica za reprizu Nove godine. Noćenje.

 1. DAN (02.01.2020. Četvrtak) MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN – MINHEN.

Doručak. Fakultativni obilazak dvorca Linderhof, Nojšvanštajn i gradića Oberamergau – cca 250 km. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg prelepog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

 1. DAN (03.01.2020. Petak) MINHEN – dvorac HERENKIMZE – SALCBURG

Doručak. Polazak prema gradiću Prien i najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, fakultativna vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini nemačko – austrijske granice. Ovaj prelepi grad na obroncima Alpa nazivaju i „Vratima Alpa“. Salcburg je deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a uredili su, znatnim delom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. veka. Obilazak centra grada: Mocartova rodna kuća, dvorac Mirabel, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

 1. DAN (04.01.2020. Subota) SRBIJA

… sa dolaskom na mesto polaska u kasnim poslepodnevnim časovima.

IBIS BUDGET MÜNCHEN CITY OLYMPIAPARK

Info:

Ibis budget München city Olympiapark se nalazi na samo 2 km od Olimpia parka i BMW muzeja, a od glavnog trga (Marineplatz) je udaljen 9km do koga se stiže direktnom metro linijom za samo 10 minuta. Hotel sadrži restoran i wireless internet. Ovaj moderni hotel raspolaže sa 162 komforne sobe. Svaka soba sadrži TV i kupatilo.

Web:

https://www.accorhotels.com

Rezerviši mesto!
.

Polazak29.12.2019.29.12.2019.29.12.2019.29.12.2019.
Povratak03.01.2020.03.01.2020.03.01.2020.03.01.2020.
HotelUslugaKategorija1/11/2
Ibis budget Hotel Muenchen City OlympiaparkNA299 €239 €

PRIJAVE VIŠE NISU MOGUĆE ZA OVAJ PROGRAM!

* Cene su po osobi

Legenda:
1. NA – NAJAM SOBE – NOĆENJE BEZ DORUČKA
2. ND – NOĆENJE SA DORUČKOM
3. SOLD OUT – SMEŠTAJ RASPRODAT I NIJE VIŠE DOSTUPAN
4. 1/2 – SOBA SA 2 KREVETA
5. 1/3 – SOBA SA 3 KREVETA
6. 1/4 – SOBA SA 4 KREVETA
7. 1/5 – SOBA SA 5 KREVETA
8. 1/6 – SOBA SA 6 KREVETA

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja bez doručka u hotelu ibis budget Hotel Muenchen City Olympiapark , sobe 1/2.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 6 €.
 • Fakultativni izlet “Dvorci Bavarske” 55 € po osobi (plaćanje u agenciji).

NAPOMENE:

  • NAPOMENE:
   • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
   • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
   • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2020. godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
   • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
   • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «MODENA TRAVEL» od 30.07.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
   • Administrativni troškovi za ovaj program iznose 1.800 dinara.
   • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije, ino partnera. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
   • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
   • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
   • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
   • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
   • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
   • Modena Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
   • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O.  LICENCA OTP 490/2010.
   • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI. Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
   • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca  je 25 putnika iz svakog grada.
   • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

   

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

   

   • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici modenatravel.com
   • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
   • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, tako da ne mora biti standardnih dimenzija.
   • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
   • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
   • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 • Fakultativni izlet “Dvorci Bavarske” 55  po osobi (plaćanje u agenciji).

PRIJATELJI PUTOVANJA