Skiatos

12 dana, 9 noćenja, Bus

Skiatos je malo šumovito ostrvo, udaljeno 85 km od luke Volos (2,5 sata plovidbe trajektom). Nalazi se na istočnoj strani Grčke. Glavni grad ostrva je istoimeni grad Skiatos koji je jedino veće mesto i nalazi se na istočnom delu ostrva uz plažu. Ostalo su turistička naselja i hotelski kompleksi koji se savršeno uklapaju u prirodni ambijent ostrva. Važi za mondensko ostrvo, ali sa vrlo pristupačnim cenama. Iako dugačak samo 14 km, poznat je po velikom broju prelepih plaža (zvanično 66), kako u blizini grada, tako i na severozapadnoj nenaseljenoj strani ostrva.
Zajedno sa ostrvima Skopelos i Alonisos, Skiatos je deo Marina nacionalnog parka, u kojem žive mnoge retke životinjske vrste, među kojima su najpoznatije mediteranske foke. Grad Skiatos je tipičan ostrvski gradić sa mnoštvom prodavnica, taverni, barova, marinom i sjajnom noćnom zabavom. Kretanje po ostrvu je zasnovano na izvanredno organizovanom autobuskom prevozu na svakih petnaestak minuta, od ranog jutra pa do kasnih večernjih sati.

1 DAN (NOVI SAD – BEOGRAD – VOLOS )
Polazak u 16:00h iz iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“) i u 14:00h  iz Novog Sada (minimum od 25 osoba za garantovani polazak iz Novog Sada) sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta. Vožnja preko Makedonije i Grčke sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.

2 – 10. DAN (SKIATOS): Posle noćne vožnje, sledi dolazak u lučki grad Volos,  na Egejskom moru u ranim jutarnjim časovima. Ukrcavanje i prelazak trajektom do glavnog grada ostrva- Skiatos. Smeštaj grupe i upoznavanje sa mestom boravka… Skiatos, prelepo ostrvo Egejskog mora, čuveno mondensko letovalište koje privlači brojne turisti iz svih delova Evrope, koji žele da uživaju u besprekornoj prirodi, rajskim plažama sa puno prirodne hladovine i tipičnoj Grčkoj atmosferi noću u brojnim tavernama naročito je postalo popularno nakon snimanja čuvenog filma MAMA MIA. Sam gradić Skiatos je izuzetno atratktivan za mlade jer brojni klubovi i noćni barovi pružaju mogućnost odličnog noćnog života i provoda uz internacionalnu muziku, DJ-eve. Izuzetno prijatna klima, plaže iz snova, kristalno čisto more, nacionalna grčka kuhinja… obećavaju letovanje za sva vremena!!!

11. DAN (SKIATOS): Posle napuštanja soba i slobodnog vremena za šoping, krećemo nazad ka Beogradu i Novom Sadu. Prelazak trajektom do luke Volos i noćna vožnja preko Grčke i Makedonije.

12. DAN (SRBIJA): Dolazak u Beograd i Novi Sad u popodnevnim časovima.

HOTEL STELLINA ★★

Hotel Stellina se nalaza u na 500 metara od samog centra gradića Skiatos i na svega 300 metara od dela grada gde su smešteni najatraktivniji noćni klubovi i barovi.  Glavna plaža grada Skiatos, Megali Amos, do koje se dolazi šetnjom kroz glavnu ulicu Skiatosa, Papadiamati,  je udaljena od našeg hotela 1.7km. Hotel ima recepciju, TV salu, bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena (besplatno), bar, restoran, parking.

Hotel je odličan izbor za goste koji žele da budu blizu grada i iznajmljenim automobilom obilaze plaže po kojima je ostrvo poznato. Hotel poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Svaka soba ima kupatilo sa tušem i wc, balkon,frižider,TV, klima uređaj uz doplatu od 3€ dnevno.

Rezerviši mesto!

CENOVNIK BR.2 (07.04.2016)

CENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 9 noćenja u izabranom smeštaju u glavnom gradu Skiatos.
 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
 • Vožnju trakejtom na relaciji VOLOS-SKIATOS-SKIATOS ( vožnja traje u jednom pravcu cca 2hi30min).

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete.
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 13 € (1€ po danu i 1€ za osiguranje prtljaga).

NAČIN PLAĆANJA:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER ).
 • GOTOVINSKI: 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • WEB KREDIT: kreditom poslovnih banaka, po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji.
 • UPLATAMA NA RATE: 30% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 20% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.11.2016.

NAPOMENE:

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 01.06.2015. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda,Novog Sada,Niša i Kragujevca. Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

PRIJATELJI PUTOVANJA