Krakov & Prag

7 dana, 4 noćenja

KRAKOV & PRAG, DOČEK NOVE 2019. GODINE

Krakov je stara poljska prestonica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Svake godine ovaj grad poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskom trgu ili u brojnim klubovima!
Ukoliko niste imali prilike da posetite Prag, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca, sagledate prostranstvo grada i panoramu koja u potpunosti opravdava epitet Zlatni grad.

1. DAN (29.12.2018. Subota) BEOGRAD
Polazak u 19:00h iz Beograda sa sa turističkog terminala – Lastina garaža (auto put Beograd – Niš) i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga restorana Zlatna medalja. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu.

2. DAN (30.12.2018. Nedelja) KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (31.12.2018. Ponedeljak) KRAKOV – RUDNIK SOLI
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.

4. DAN (01.01.2019. Utorak) KRAKOV
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u gradu. Noćenje.

5. DAN (02.01.2019. Sreda) KRAKOV – AUŠVIC – PRAG
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Nakon obilaska rudnika polazak za Prag. U večernjim časovima dolazak u Prag i smeštaj u hotel. Noćenje.

6. DAN (03.01.2019. Četvrtak) PRAG
Doručak. Nakon doručka razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara jevrejska gradska kuća, Staronova sinagoga… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd . Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku .

7. DAN (04.01.2019. Petak) SRBIJA
Dolazak u Beograd i Novi Sad u poslepodnevnim časovima.

NOVOTEL CITY WEST KRAKOW ★★★★

Info:

Hotel Novotel Krakow Bronowice se nalazi blizu gradskog centra i istorijskog centra (3km).  U sklopu hotela je i bar (otvoren do 01h uveče), kao i snack bar. Hotel ima i unutrašnji bazen i saunu za relaksiranje gostiju. U hotelu NOVOTEL doručak za grupe se služi u konferencijskim salama posebno prilagođenim za tu svrhu!!! Gradski prevozDnevni prevoz: iz centra grada do hotela vode tramvaji 4, 8, 13 i 24, pratiti pravac Bronowice Male, kao i tramvaji 14 i 20, pratiti pravac Bronowice, silazak je na istoj stanici Glowackiego. Noćni prevoz: autobuska linija 601, koja vodi od centra (stanica Dworzec Glowny) do hotela, pratiti pravac Mydlniki (silazak na stanici Glowackiego). Polasci na svakih sat vremena počev od 00:00 do 04:00h.

Sobe:

Hotel ima 305 komfornih soba, sve su klimatizovane, sa kupatilom, fenom, sefom, bežičnim pristupom internetu, SAT TV. Smeštaj u hotelu NOVOTEL u 1/3 sobama podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj ili „sofa“ na razvlačenje. Sve sobe u hotelu su iste veličine, bez obzira da li se radi o 1/1, 1/2 ili 1/3 sobama.

Adresa i web:

Novotel Krakow Bronowice; ul. Armii Krajowej 11, 30-150 Krakow

http://www.accorhotels.com/gb/hotel-3407-novotel-krakow-bronowice/index.shtml

 

Rezerviši mesto!

HOTEL PRAHA ★★★★

Info:

Top Hotel Praha je hotel visokog standarda gde je komfornost na prvom mestu. Poseduje 810 soba, kongres centar, pet restorana, nekoliko barova i letnje terase, wellness centar sa bazenom, teniskim terenima, Japansku baštu, parking.

Gradski prevoz:

Metro linijom C (crvena linija) sa Vaclavskog trga (Válcavské nám.) stanica Muzeum na kojoj se ukrštaju zelena i crvena metro linija, u pravcu stanice Háje vodi do stanice Chodov (tržni centar, od Muzeuma osma stanica), zatim autobus 115 vodi do hotela.

 

Sobe:

Hotel ima 522 standardne sobe (15 m2), svaka sadrži SAT TV, mini bar, telefon, kupatilo, fen, bežični pristup internetu.

Adresa i web:

http://www.tophotel.cz

Rezerviši mesto!

REGULARNE CENE:

HotelKategorijaUsluga1/3 soba, po osobi1/2 soba, po osobi1/1 soba, po osobi
NOVOTEL CITY WEST + HOTEL PRAG★★★★BBRASPRODATORASPRODATORASPRODATO

POSLEDNJA TROKREVETNA SOBA!

* Cene su po osobi

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 3 noćenja sa buffet doručkom u Krakovu u hotelu Novotel 4*, 1/3 sobe.
 • 1 noćenje sa buffet doručkom u Pragu u hotelu 3* ili 4*, 1/3 sobe.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 8 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2019.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • MODENA Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 490/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

LOGOR AUŠVIC

Aušvic je bio najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. Od 1940. do 27. januara 1945, kada su ga pre 70 godina oslobodile jedinice sovjetske Crvene armije, u Aušvicu su u gasnim komorama, nasilje, teškim radom i glađu nacisti umorili oko 1,1 milion Jevreja, Roma i pripadnika drugih nacionalnosti. Godišnjica sovjetskog oslobođenja Aušvica 27. januara 1945. se u svetu obeležava kao „Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta“.

DOČEK NOVE GODINE

Odlaskom na krakovski glavni trg, Rynek Glowny, prelepo okićen, osetićete neverovatno dobru atmosferu, uživati malo u poljskim pop-rock izvođačima i dočekati Novu Godinu. Za ljubitelje klubova, organizovan je doček u jednom od popularnih krakovskih klubova.

RUDNIK SOLI VELIČKA

U rudniku se nalazi u potpunosti od soli napravljena kapela blažene Kinge, za koju se govori da ima najbolju akustiku od bilo koje građevine u Europi. Uz to ova je kapela najveća podzemna crkva na svetu, smeštena na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skulpture od soli ovde možete naći i dela mnogih savremenih umetnika.

FAKULTATIVNO KRSTARENJE VLTAVOM SA RUČKOM

Krstarenje brodom na Vltavi je sjajna prilika kako upoznati Prag na drugačiji način. Na našem krstarenju plovićeno nizvodno niz Vltavu, prolazeći pored mesta kao što su Charles Bridge, Lesser Town, Church Sv. Nicolas, Prague Castle i National Theatre. Celo vreme uživaćete u večeri i muzici.

PRIJATELJI PUTOVANJA