Modena TravelModena Travel
Forgot password?

KRAKOV – Nova godina 2023

6
dana
3
noćenja
1
Autobusom

Krakov, Nova Godina 2023, Autobusom

Kad pomisliš na nezaboravnu Novu Godinu, definitivno pomisliš na #Krakovanje!
Svake godine Krakov poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Ova nekadašnja prestonica Poljske se nalazi na listi UNESCO svetske baštine, a za vreme novogodišnjih praznika pretvara u grad iz bajke! Osetite prazničnu atmosferu na glavnom trgu – Rynek, koji je drugi po veličini u Evropi, probajte neke od brojnih poljskih specijaliteta, kupite suvenir u čuvenoj hali Sukienice, obiđite harizmatičnu jevrejsku četvrt Kazimierc i najpoznatiji simbol grada – uzvišenje Vavel sa istoimenim zamkom na vrhu, koji se prostire iznad reke Visle. Biti u Krakovu, a ne otići do Aušvica i rudnika soli Vjelička je gotovo nezamislivo, a mi ćemo imati priliku da ih obiđemo u sklopu naših fakultativnih izleta! Obavezno sačuvajte energiju za veče, jer nas očekuju 3 nezaboravne žurke (zagrevanje, doček Nove godine i repriza) u najpoznatijim noćnim kubovima Krakova!

 1. DAN (29.12.2022. Četvrtak) BEOGRAD

Polazak u 19:00h iz Beograda sa Sajma parking ispred hale 5   i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga bivše stanice ATP Vojvodina. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu.

 1. DAN (30.12.2022. Petak) KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada:  brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. DAN (31.12.2022. Subota) KRAKOV – RUDNIK SOLI

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.

 1. DAN (01.01.2023. Nedelja) KRAKOV

Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu. Noćenje.

 1. DAN (02.01.2023. Ponedeljak) KRAKOV – AUŠVIC

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

 1. DAN (03.01.2023. Utorak) SRBIJA

Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim časovima.

HOTEL IBIS BUDGET STARE MIASTO 2**

O hotelu: Hotel se nalazi u centru grada, u blizini Galerije Krakowska i Krakovskog Barbakana. Sve sobe imaju TV, telefon, kupatilo, wifi, klima uređaj.

Više informacija o hotelu: Hotel Ibis Budget Stare Miasto 2*

Noćenje sa doručkom 1/1 1/2 1/3
29.12 – 03.01.2023. 229 € 149 €

Hotel IBIS STYLE KRAKOW EAST (SANTORINI) 3*

Hotel  se nalazi na samo 2km samog centa Krakova. Moderan hotel, nadomak centra nudi udobne i lepo uređene sobe. Veoma dobro povezan javnim prevozom sa centrom grada. Osoblje recepcije radi non-stop. Sve sobe su opremljene sa kupatilo, TV, telefon, wifi, centralna klima.

Više informacija o hotelu: IBIS STYLE KRAKOW EAST (SANTORINI) 3*

Noćenje sa doručkom 1/1 1/2 1/3
29.12 – 03.01.2023. 219 € 159 € – €

Hotel NOVOTEL 4*

Hotel Novotel Krakow City West se nalazi blizu gradskog centra i istorijskog  centra (cca 3 km).  Hotel ima 305 komfornih soba, sve su klimatizovane, sa kupatilom, fenom, sefom, bežičnim pristupom internetu, SAT TV.
U sklopu hotela je i bar (otvoren do 01h uveče), kao i snack bar. Hotel ima i unutrašnji bazen i saunu za relaksiranje gostiju. U hotelu NOVOTEL doručak za grupe se služi u konferencijskim salama posebno prilagođenim za tu svrhu.

Smeštaj u hotelu NOVOTEL u 1/3 sobama podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj ili „sofa“ na razvlačenje. Sve sobe u hotelu su iste veličine, bez obzira da li se radi o 1/2 ili 1/3 sobama.

Više informacija o hotelu: Hotel NOVOTEL 4*

Noćenje sa doručkom 1/1 1/2 1/3
29.12 – 03.01.2023. 239 € 169 € 149 €

Hotel VIENNA HOUSE EASY CRAKOW ****

Vienna House Easy Cracov se nalazi u centru grada, direktno preko puta Krakovske opere i u blizini Tauron Arene Krakov, u poslovnoj i komercijalnoj četvrti. Stari grad sa srednjovekovnom pijacom udaljen je samo nekoliko minuta hoda. Hotel je lokalno poznat po odličnoj kuhinji. Prelepe sobe u Vienna House, dizajn: udoban nameštaj, lokalni dekorativni elementi i udobni kreveti sa oprugama ─ jednostavno dobro. Besplatan brzi ViFi, digitalne novine i međunarodni časopisi, plus flaša vode spadaju u osnovne pogodnosti u svakoj sobi.

Više informacija o hotelu: Hotel VIENNA HOUSE EASY CRACOW 3*

Noćenje sa doručkom 1/1 1/2 1/3
29.12 – 03.01.2023. 259 € 169 €

Hotel WITEK ****

Smešten na periferiji Krakova, Witek nudi elegantan smeštaj s besplatnim bežičnim pristupom internetu, iznajmljivanjem saune, automobila ili bicikla. Svaka soba hotela i konferencijskog centra Witek uključuje sadržaje za pripremu čaja / kafe, mini bar i 32-inčni LCD televizor. Sve sobe imaju potpuno opremljen WC i klima uređaj. Doručak se poslužuje u restoranu, a može se pripremiti i za poneti. Hotel i konferencijski centar Witek udaljen je samo 6 km od međunarodnog aerodruma u Balicama i 8 km od centra starog grada Krakova. Na 900 metara udaljen je trgovački centar Futura Park.

Više informacija o hotelu: Hotel Witek 4*

Noćenje sa doručkom 1/1 1/2 1/3
29.12 – 03.01.2023. 219 € 159 € 139 €

SPECIJALNE CENE ARANŽMANA DO 10.OKTOBRA

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim relacijama
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 3 hotelske usluge u Krakovu u izabranom hotelu prema važećem cenovniku
 • Administrativne troškove obrade rezervacije (20€)

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika za garantovani polazak): 10€ po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje:
  • Osiguranje bez pokrića COVID-19: 12€
  • Osiguranje sa pokrićem COVID-19: 15€
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke

OKVIRNE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • LOGOR AUŠVIC: 30€
 • DOČEK NOVE GODINE SA PARTY NARUKVICOM: 35€
 • RUDNIK SOLI VELIČKA: 30€

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 20% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 20% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate za ostatak duga.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 19.01.2021., a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 9/2021 kat. A25
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA)