Krakov

6 dana, 3 noćenja

KRAKOV, DOČEK NOVE 2020. GODINE

Krakov je stara poljska prestonica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Svake godine ovaj grad poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskom trgu ili u brojnim klubovima!

 1. DAN (29.12.2019. Nedelja) BEOGRAD

Polazak u 19:00h iz Beograda sa turističkog terminala – Lastina garaža (auto-put Beograd – Niš) i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga restorana Zlatna medalja. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu.

 1. DAN (30.12.2019. Ponedeljak) KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada:  brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. DAN (31.12.2019. Utorak) KRAKOV – RUDNIK SOLI

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.  

 1. DAN (01.01.2020. Sreda) KRAKOV

Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu. Noćenje.

 1. DAN (02.01.2020. Četvrtak) KRAKOV – AUŠVIC

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

 1. DAN (03.01.2020. Petak) SRBIJA

Dolazak u Beograd i Novi Sad u poslepodnevnim časovima.

NOVOTEL CITY WEST ★★★★

Info:

Hotel Novotel Krakow Bronowice se nalazi blizu gradskog centra i istorijskog centra (3km).  U sklopu hotela je i bar (otvoren do 01h uveče), kao i snack bar. Hotel ima i unutrašnji bazen i saunu za relaksiranje gostiju. U hotelu NOVOTEL doručak za grupe se služi u konferencijskim salama posebno prilagođenim za tu svrhu!!! Gradski prevozDnevni prevoz: iz centra grada do hotela vode tramvaji 4, 8, 13 i 24, pratiti pravac Bronowice Male, kao i tramvaji 14 i 20, pratiti pravac Bronowice, silazak je na istoj stanici Glowackiego. Noćni prevoz: autobuska linija 601, koja vodi od centra (stanica Dworzec Glowny) do hotela, pratiti pravac Mydlniki (silazak na stanici Glowackiego). Polasci na svakih sat vremena počev od 00:00 do 04:00h.​

Sobe:

Hotel ima 305 komfornih soba, sve su klimatizovane, sa kupatilom, fenom, sefom, bežičnim pristupom internetu, SAT TV. Smeštaj u hotelu NOVOTEL u 1/3 sobama podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj ili „sofa“ na razvlačenje. Sve sobe u hotelu su iste veličine, bez obzira da li se radi o 1/1, 1/2 ili 1/3 sobama.

Adresa i web:

Novotel Krakow Bronowice; ul. Armii Krajowej 11, 30-150 Krakow

http://www.accorhotels.com

Rezerviši mesto!

ZACZEK ★★

Info:

Hotel se nalazi u centru grada, u blizini Narodnog muzeja i biblioteke Jagielonskog Univerziteta.

Sobe:

Sve sobe imaju  TV, telefon, frižider, kupatilo.

Web:

www.hotelestudenckie.pl

Rezerviši mesto!

HOSTEL OLIMP

Info:

Hostel Olimp se nalazi na samo 2km samog centa Krakova. Moderan Hostel, nadomak centra nudi udobne i lepo uređene sobe. Gosti mogu koristiti kompletno opremljenu kuhinju sa električnim šporetom i sudoperom, koja se nalazi na svakom spratu. Osoblje recepcije radi non-stop.

Sobe:

Svaki apartman se sastoji iz dve dvokrevetne sobe koje imaju zajedničko kupatilo sa tuš kabinom  i mini kuhinju (električno kuvalo, piibor, frižider). U svakoj sobi postoji  telefon, sto i stolice, garderober, peškiri, kao i pristup besplatnom internetu.

Web:

http://taniehostele.pl

Rezerviši mesto!

HOTEL BEST WESTER GALICYA ★★★

Info:

Moderan hotel sa 3* izolovan od gradske vreve, ali opet dobro pozicioniran, nalazi se na liniji tramvaja sa kojim se stiže za samo 15 minuta do centra grada, udaljen približno 3,5 km od strogog centra grada.

Sobe:

U svom sastavu poseduje 63 sobe, sve sadrže kupatilo, telefon, satelit TV, radio i alarm. Hotel je pogodan za smeštaj grupa, za sastanke, konferencije i trening programe. Trokrevetne sobe se sastoje od jednog bračnog kreveta i sofe na razvlačenje.

Web:

https://www.bestwestern.com

Rezerviši mesto!

.

HOTEL KRAKUS ★

Info:

Hotel Junior Krakus se nalazi zelenom u mirnom okruženju na samo 4 km od centra grada. Prijatno osoblje i recepcija su Vam na raspolaganju 24 sata dnevno. Hotel Krakus nudi svojim gostima dvokrevetne sobe i studije za 4 ili 5 osoba.

Sobe:

Dvokrevetne sobe poseduju TV i kupatilo. Četvorokrevetni studiji poseduju dve odvojene sobe sobe (po dva odvojena kreveta u svakoj sobi) i zajedničko kupatilo. Petokrevetni studiji poseduju dve odvojene sobe sobe (dva odvojena kreveta u jednoj sobi i tri odvojena kreveta u drugoj sobi) i zajedničko kupatilo.

Web:

http://www.turystyka-krakus.com.pl/

 

Rezerviši mesto!

.

HOSTEL PIAST

Hosteli  se nalazi na samo 270 m samog Hostela Olimp. Moderan hostel, nadomak centra nudi udobne i lepo uređene sobe i ima ukupno 400 kreveta. Standardne twin (razdvojeni ležajevi) sobe su komforne i imaju svoje kupatilo, opremljene su sa TV, radio, frižider, ketler, telefon. Lep izbor za komforan i opušten boravak. Osoblje recepcije radi non-stop.

Web:

Strona Główna

 

Rezerviši mesto!

.

Polazak29.12.2019.29.12.2019.29.12.2019.29.12.2019.29.12.2019.29.12.2019.
Povratak03.01.2020.03.01.2020.03.01.2020.03.01.2020.03.01.2020.03.01.2020.
HotelUslugaKategorija1/11/21/31/4
NOVOTEL ND★★★★189 €149 €129 €-
BEST WESTERN GALICYA ND★★★165 €135 €115 €-
ZACZEKNA★★205 €185 €175 €175 €
HOSTEL PIASTNA-145 €95 €85 €85 €
HOSTEL OLIMPNA--95 €85 €85 €
KRAKUSNA205 €165 €-155 €

AKCIJA – POSLEDNJE SOBE!

* Cene su po osobi

Legenda:
1. NA – NAJAM SOBE – NOĆENJE BEZ DORUČKA
2. ND – NOĆENJE SA DORUČKOM
3. SOLD OUT – SMEŠTAJ RASPRODAT I NIJE VIŠE DOSTUPAN
4. 1/2 – SOBA SA 2 KREVETA
5. 1/3 – SOBA SA 3 KREVETA
6. 1/4 – SOBA SA 4 KREVETA
7. 1/5 – SOBA SA 5 KREVETA
8. 1/6 – SOBA SA 6 KREVETA

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 hotelske usluge u Krakovu u izabranom hotelu prema važećem cenovniku.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

NAPOMENE:

  • NAPOMENE:
   • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
   • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
   • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2020. godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
   • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
   • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «MODENA TRAVEL» od 30.07.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
   • Administrativni troškovi za ovaj program iznose 1.800 dinara.
   • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije, ino partnera. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
   • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
   • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
   • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
   • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
   • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
   • Modena Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
   • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O.  LICENCA OTP 490/2010.
   • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI. Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
   • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca  je 25 putnika iz svakog grada.
   • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

   

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

   

   • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici modenatravel.com
   • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
   • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, tako da ne mora biti standardnih dimenzija.
   • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
   • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
   • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

LOGOR AUŠVIC

Aušvic je bio najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. Od 1940. do 27. januara 1945, kada su ga pre 70 godina oslobodile jedinice sovjetske Crvene armije, u Aušvicu su u gasnim komorama, nasilje, teškim radom i glađu nacisti umorili oko 1,1 milion Jevreja, Roma i pripadnika drugih nacionalnosti. Godišnjica sovjetskog oslobođenja Aušvica 27. januara 1945. se u svetu obeležava kao „Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta“.

RUDNIK SOLI VELIČKA

U rudniku se nalazi u potpunosti od soli napravljena kapela blažene Kinge, za koju se govori da ima najbolju akustiku od bilo koje građevine u Europi. Uz to ova je kapela najveća podzemna crkva na svetu, smeštena na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skulpture od soli ovde možete naći i dela mnogih savremenih umetnika.

DOČEK NOVE GODINE

Odlaskom na krakovski glavni trg, Rynek Glowny, prelepo okićen, osetićete neverovatno dobru atmosferu, uživati malo u poljskim pop-rock izvođačima i dočekati Novu Godinu. Za ljubitelje klubova, organizovan je doček u jednom od popularnih krakovskih klubova.

PRIJATELJI PUTOVANJA