Modena TravelModena Travel
Forgot password?

ISTANBUL PROLEĆE 2022

6
dana
3
noćenja
1
Bus

ISTANBUL PROLEĆE 2022

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, koji sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu, ili Carigradu, ako Vam je draže.

PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN. (SRBIJA – BUGARSKA – TURSKA)

Sastanak grupe na unapred dogovorenom mestu. Polazak nakon smeštanja u bus. Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

 1. DAN. (ISTANBUL)

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Bulevar Adnana Mendersa, Aksaraj, Valensov Akvadukt, Most Kemala Ataturka, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Zlatni rog, Bešiktaš, Galata most… Smeštaj u hotel. Slobdno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak u diskoteku. Noćenje.

 1. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativni obilazak istorijskog dela Istanbula: poseta Crkvi Svete Sofije; poseta Plavoj džamiji (Sultan Ahmet), poseta dvorcu turskih sultana (Topkapi). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka na Bosforu-Boat party (fakultativno). Noćenje.

 1. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji, nezaboravan doživljaj koji Vam u potpunosti dočarava svu veličanstvenost Istanbula, jer se mnoge građevine najbolje vide sa mora (Dolmabahče palata, Bejlerbej palata, Vojna akademija, Devojačko ostrvo), vožnja između dva kontinenta verovatno najvažnijim moreuzom sveta. Posle krstarenja, fakultativna poseta Dolmabahče palati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Fakultativni odlazak u diskoteku.. Noćenje.

 1. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Check out iz hotela.  Slobodno vreme ili fakultativni izlet Miniaturk ili poseta trznom centru Venecija (fakultativno). »Turska u malom« – Miniaturk, gde su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog carstva. Druga opcija je trzni centar Venecija, jedan od najbolje snabdevenih trznih centara u Istanbulu. Popodnevni polazak za Srbiju. Noćna vožnja…

 1. DAN (SRBIJA)

Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima.

Termin putovanja:

1 / 1

1 / 2

1 / 3

11.02.2022. – 16.02.2022.

169 €

99 €

99 €

09.03.2022. – 14.03.2022.

169 €

99 €

99 €

06.04.2022. – 11.04.2022.

169 €

99 €

99 €

21.04.2022. – 26.04.2022.

169 €

99 €

99 €

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV – VIDEO…) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Obilaske po programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu, sobe 1/3 i 1/4
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • Administratine troškove : (15€)

 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje opcija sa COVID osiguranja 10€  – osiguravajuće pokriće do 30.000 eur
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu arodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 4000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 4000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

NAPOMENE:

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena Travel» od 21.12.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 15 eur.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca i Novi Sad
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 4/2022 kat. A
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU MODENATRAVEL.COMILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici modenatravel.com

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, tako da ne mora biti standardnih dimenzija.

Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

ISTANBUL KROZ VEKOVE

Nešto nezaobilazno u istanbulu. Aja sofija – hrišćanska crkva i džamija, svojom pojavom ostavlja bez daha i krije mnoge tajne hrišćanskog i islamskog sveta; sultan ahmedova džamija – najpoznatiji verski objekat islamskog sveta, otkrijte zašto nosi nadimak „plava“! Kapali čarsija,cemberlitas, hipodrom…  Dan kada idemo kroz vekove..

AZIJSKI DEO ISTANBULA

Posetite jedan od najlepših vidikovaca u Istanbulu koji se nalazi na brdu čamlidža na azijskoj strani istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski deo istanbula, bosfor i zlatni rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelepom parku koji se nalazi u blizini!

Drugi deo izleta predviđen za deo istanbula pod imenom uskudar, gde se nalazi i prelepa devojačka kula, sjajno mesto za nove neverovatne fotografije!

VASELJENSKA PATRIJARŠIJA I «KRSTARENJE BOSFOROM»

Centar pravoslavlja, prva među jednakima – vaseljenska patrijaršija. Dnevna varijanta krstarenja bosforom – nešto sto se ne propušta. Upoznajte jedan od najlepših gradova sveta, grad koji zovu i «bajka na bosforu koja još uvek traje», neverovatan spoj istoka i zapada.

DOLMABAHČE PALATA

Rezidencija turskih sultana iz 19. I 20. Veka . Spoj osmanske i zapodnoevropske arhitekture. Palata koja svojom lepotom, položajem i ambijentom ostavlja bez daha.

VENEZIA MEGA OUTLET SHOPING CENTAR

„Venezia mega outlet“ – preko 180 radnji sa raznim turskim i evropskim brendovima. Arhitektura i koncept trznog centra ostavljaju bez daha. Dobar shopping i uzivanje u najpoznatijem „italijanskom gradu“ je zagarantovano.

BOSPHORUS BY NIGHT

Jedinstveni koncept žurke na brodu dok plovite magičnim bosforom između evrope i azije. Uz hitove strane i domaće muzike uživajte u fascinantnoj panorami istanbula u večernjim časovima iz malo drugačije perspektive i saznajte zašto je ovakav vid zabave veoma popularan  među svim turistima koji dolaze u istanbul. Dobar provod je zagarantovan!