Istanbul

6 dana, 3 noćenja, Bus

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta.

1. dan (29.12.2015. Utorak) SRBIJA – BUGARSKA – TURSKA
Polazak u 15:30h iz Novog Sada sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta (minimum od 25 za garantovani polazak iz Novog Sada), u 17:00h sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu ( preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“ ). Noćna vožnja preko Bugarske ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2. dan (30.12.2015. Sreda) ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima, smeštaj u hotel i odmor. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Hipodrom, Aja Sofija, Plava džamija, Porta, Dolmabahče palata, prelazak u Malu Aziju mostom preko Bosfora do parka Čamlidža… Noćenje.

3. dan (31.12.2015. Četvrtak) ISTANBUL
Doručak. Fakultativno krstarenje Bosforom, nezaboravan doživljaj koji Vam u potpunosti dočarava svu veličanstvenost Istanbula, jer se mnoge građevine najbolje vide sa mora (Dolmabahče palata, Bejlerbej palata, Vojna akademija, Devojačko ostrvo); vožnja između dva kontinenta verovatno najvažnijim moreuzom sveta. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i priprema za doček Nove 2016. godine. Uveče ispraćaj stare i doček Nove godine na glavnom Istanbulskom trgu, gde se tradicionalno okuplja više stotina hiljada ljudi, kao i mogućnost dočeka u jednoj od diskoteka, uz ludi provod.

4. dan (01.01.2016. Petak) ISTANBUL
Doručak. Odmor od uzbudljivog dočeka Nove godine i slobodno vreme za individualno razgledanje propuštenog u prethodnim danima, mogućnost obilaska egipatskog bazara poznatog u svetu kao pijaca začina, Galata mosta preko Zlatnog roga, Topkapi palate sa čuvenom riznicom… Fakultativno tursko veče, večera sa najbogatijim programom koji uključuje folklor i trbušni ples, pravi doživljaj za one koji žele da udju u samu srž orijentalnog načina života i zabave. Noćenje.

5. dan (02.01.2016. Subota) TURSKA – BUGARSKA – SRBIJA
Doručak. Check out iz hotela i slobodno vreme u centru grada. Predveče polazak za Srbiju.

6. dan (03.01.2016. Nedelja) SRBIJA
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima.

HOTEL DIANA ★★

Info:

Hotel Dijana sagrađen je 2013. godine, nalazi se u centru grada, u istorijskom delu Istanbula sa konceptom klasične i modene arhitekture inspirisane brojnim znamenitostima kao što su Aja Sofija, Plava džamija… Hotel se nalazi na 1000 m od Plave džamije i Aja Sofije, 500 m od velike buvlje pijace.  Najbliža tramvajska stanica je na 100, a metro stanica je u blizini od 150 metara. Hotel poseduje restoran (à la carte i buffet), bar, recepciju koja radi 24 časa dnevno i parking (neophodna je rezervacija pre dolaska).

Sobe:

Hotel Dijana sagrađen je 2013. godine, nalazi se u centru grada, u istorijskom delu Istanbula sa konceptom klasične i modene arhitekture inspirisane brojnim znamenitostima kao što su Aja Sofija, Plava džamija…  Hotel se nalazi na 1000 m od Plave džamije i Aja Sofije, 500 m od velike buvlje pijace. Najbliža tramvajska stanica je na 100, a metro stanica je u blizini od 150 metara. Hotel poseduje restoran (à la carte i buffet), bar, recepciju koja radi 24 časa dnevno i parking (neophodna je rezervacija pre dolaska).

Web:

http://www.hoteldianaistanbul.com

139 €

6 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Istanbulu, u hotelu Diana sa 2*, 1/3 sobe.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za 1/2 sobu 20€ po osobi, 1/1 sobu 80 €.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 €.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2015.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA , DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena travel» od 01.06.2015. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.​​
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

KRSTARENJE BOSFOROM

Jedno od dešavanja koja ne smete propustiti prilikom posete Istanbulu jeste krstarenje Bosforom. Krstarenje Bosforom u toku dana nudi zaista predivne prizore, ali krstarenje u večernjim satima te Bosforski i Fatih Sultan Mehmet mostovi, koji spajaju azijski i evropski deo Istanbula ostavljaju bez daha. Boje rasvete koja krasi mostove menjaju se svakih pet minuta što vas tera da slikate do beskonačnosti.

TURSKO VEČE

Muzički i plesni program u autentičnom orijentalnom ambijentu.

PRIJATELJI PUTOVANJA