Euroijada 2015

5 dana, 3 noćenja

Prva Euroijada održana je 2011. godine na inicijativu studenata iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Praga. Prvo takmičenje održano je u prestonici Češke, a brojalo je 417 učesnika. Do danas je na Euroijadi učestvovao veliki broj studenata iz Češke, Poljske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije, Alžira i Libana. Euroijada se održava svake godine u toku novembra i obuhvata takmičenje u futsalu, odbojci, košarci, rukometu, stonom tenisu, šahu, kvizu znanja i debati. Ove godine uvedena je nova disciplina − čirliders takmičenje.

1. DAN (12.11.2015. Četvrtak) SRBIJA
Polazak u u večernjim satima sa usputnim zadržavanjima.

2. DAN (13.11.2015. Petak) KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, sledi razgledanje grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Florijanska vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Nakon razgledanja odlazak u hotel, odmor za predstojeća tri dana sportskog takmičenja i neprekidne zabave! U večernjim časovima organizovan odlazak na WELCOME PARTY Euroijada 2015. Noćenje.

3 . DAN (14.11.2015 – Subota) PRVI DAN TAKMIČENJA – KRAKOV
Doručak. Slobodno vreme do početka odigravanja utakmica prema satnici/rasporedu turnira. Dan igre u krakovskoj sportskoj dvorani sa profesionalnim sudijama.
U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. U već poznatom ritmu, sledi TOPIC PARTY, žurka upoznavanja- prilika da iskažete kreativnost I duhovitost ili možda napravite prve korake ka osobi koja vam se dopada… Noćenje.

4 . DAN (15.11.2015 – Nedelja) KRAKOV
Posle doručka nastavljamo sa sportskim aktivnostima na turniru prema satnici/rasporedu. Za sve zainteresovane mogućnost odlaska na fakultativni izlet u čuveni 700 godina stari rudnik soli “Velička”, koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Nakon obilaska povratak u Krakov. Posle kratkog večernjeg predaha spremamo se za čuveni EUROIJADA PARTY- najbolju žurku na našem internacionalnom turniru. Noćenje.

5 . DAN (16.11.2015 – Ponedeljak) KRAKOV – SRBIJA
Doručak, napuštanje hotela. Za sve koji su prvi put u Krakovu preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Aušvic, koncetracioni logor iz II svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska, polazak prema domovini. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima.

IBIS STARE MIASTO HOTEL ★★★

Info:

Hotel Ibis Kraków Stare Miasto nalazi se u centru grada, na maloj pešačkoj udaljenosti od Glavne železničke stanice u Krakovu. U ponudi je klimatizovan smeštaj sa sopstvenim kupatilom. Glavni trg udaljen je 700 metara.

Sve sobe u hotelu Ibis Kraków Stare Miasto uređene su u toplim, svetlim tonovima i sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, telefon i garderober. Kupatilo je opremljeno fenom za kosu.

Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra. Gosti mogu u obrocima uživati u restoranu Oopen Pasta & Grill. Hotelski bar nudi raznovrsna pića.

Dvorac Vavel udaljen je 1,5 km od hotela. Popularni kvart Kažimjerž nalazi se na oko 1,5 km od hotela Ibis Kraków Stare Miasto.

Uronite u četvrt Old Town – odličan izbor za putnike koje zanimaju noćni život, hrana i istorijski lokaliteti.

99 €

5 dana, 3 noćenja
Rezerviši mesto!
.

CENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju putovanja uz profesionalne koordinatore i troškove organizacije sportskih takmičenja
 • NAPOMENA: ORGANIZOVAN BESPLATAN PREVOZ za sportiste do hale na takmičenja i nazad u hotel kao i prevoz noću do diskoteka!

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom na navedenoj relaciji:
  Polazak iz Beograda i Novog Sada > 30 €
 • Fakultativne izlete i ulaznice za klubove i diskoteke.
 • Doplatu za 1/2 sobu, 20 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, administrativnom zabranom, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER ).
 • GOTOVINSKI: 30% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 30% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana 15 dana pre početka putovanja : VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • WEB KREDIT: kreditom poslovnih banaka, po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji.
 • ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE PROGRAMA

LOGOR AUŠVIC

Aušvic je bio najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. Od 1940. do 27. januara 1945, kada su ga pre 70 godina oslobodile jedinice sovjetske Crvene armije, u Aušvicu su u gasnim komorama, nasilje, teškim radom i glađu nacisti umorili oko 1,1 milion Jevreja, Roma i pripadnika drugih nacionalnosti. Godišnjica sovjetskog oslobođenja Aušvica 27. januara 1945. se u svetu obeležava kao „Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta“.

PRIJATELJI PUTOVANJA