Prag

7 dana, 4 noćenja

Zlatni Prag, grad stotinu tonjeva, grad na obali reke Vltave, grad gde se nalaze Hradčani  stari i novi grad, Karlov most, astronomski sat Orloj… to je samo mali deo onoga što vam nudi Prag. Skoro u svakoj ulici se nalaze impozantne građevine koje vas mogu ostaviti bez daha – spomenici, dvorci, katedrale, a istorijsko jezgro Praga je proglašeno delom svetske kulturne baštine UNESCO. Ukoliko niste imali prilike da posetite Prag, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca, sagledate prostranstvo grada i panoramu koja u potpunosti opravdava epitet Zlatni grad.

1. DAN (29.12.2016. Četvrtak) BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz Beograda u 20.00h Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“) i Novog Sada u 22.00h sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku…

2. DAN (30.12.2016. Petak) PRAG
…sa dolaskom u Prag u jutarnjim časovima. Po dolasku, razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara jevrejska gradska kuća, Staronova sinagoga… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Fakultativni odlazak u jedan od najpoznatijih klubova. Noćenje.

3. DAN (31.12.2016. Subota) PRAG – DREZDEN
Doručak. Slobodan dan za odmor i individualni program, ili fakultativni odlazak do Drezdena. Obilazak, u novogodišnjem duhu okićenog, grada: Opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina protestantska crkva, Dvorska rimokatolička crkva, Državni muzej Drezden, Zlatni konjanik – Avgust Jaki… Slobodno vreme za šoping ili šetnju po centru grada do povratka u hotel. Fakultativni odlazak u diskoteku uz organizovan doček NOVE GODINE. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.

4. DAN (01.01.2017. Nedelja) PRAG
Doručak. Nastavak razgledanja grada: Hradčani, Stadion Strahov, samostan Strahov, Kraljevski dvorac, smena straže, Predsednička palata, Katedrala Sv. Vita, crkva Sv. Đorđa, Karlov most, spomenik Karlu IV, Rudolfinum… Fakultativna dvočasovna plovidba Vltavom. Povratak u hotel. Fakultativni odlazak u jedan od praških klubova. Noćenje.

5. DAN (02.01.2017. Ponedeljak) PRAG – BRATISLAVA
Doručak. Nakon doručka izlazak iz hotela i polazak ka Srbiji uz usputni fakultativni obilazak srednjevekovnog dvorca iz 13. veka, Češki Šternberg. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske, uz usputna zadržavanja radi odmora.

6. DAN (03.01.2017. Utorak) SRBIJA
..sa dolaskom u Novi Sad – Beograd u ranim jutarnjim časovima.

HOTEL FORTUNA WEST ★★★

Info: 

Hotel Fortuna West nalazi se u zapadnom delu Praga (8 km od centra grada), na samo 200 m od hotela se nalazi tramvajska stanica. Tramvajem se od hotela do centra grada stiže za 20 minuta.

Sobe:

Hotel Fortuna West poseduje restoran sa internacionalnim specijalitetima, lobi, bar i besplatnu WiFi konekciju. Hotel ima 143 komforno opremljene sobe. Svaka soba sadži kupatilo, satelitsku televiziju, radni sto i telefon. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne.

Adresa i web:

http://www.hotelfortunawestprague.com

Rezerviši mesto!

REGULARNE CENE:

HotelKategorijaUsluga1/4 soba, po osobi1/3 soba, po osobi1/2 soba, po osobi
FORTUNA WEST HOTEL★★★BB149 €149 €169 €

PROMO POPUST -10 € NA CENE IZ CENOVNIKA DO 26.11.2016.

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja sa buffet doručkom u Pragu u hotelu Fortuna West 3*, po izboru iz cenovnika.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2017.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2016. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 490/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

LOGOR AUŠVIC

Aušvic je bio najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. Od 1940. do 27. januara 1945, kada su ga pre 70 godina oslobodile jedinice sovjetske Crvene armije, u Aušvicu su u gasnim komorama, nasilje, teškim radom i glađu nacisti umorili oko 1,1 milion Jevreja, Roma i pripadnika drugih nacionalnosti. Godišnjica sovjetskog oslobođenja Aušvica 27. januara 1945. se u svetu obeležava kao „Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta“.

DOČEK NOVE GODINE

Odlaskom na krakovski glavni trg, Rynek Glowny, prelepo okićen, osetićete neverovatno dobru atmosferu, uživati malo u poljskim pop-rock izvođačima i dočekati Novu Godinu. Za ljubitelje klubova, organizovan je doček u jednom od popularnih krakovskih klubova.

RUDNIK SOLI VELIČKA

U rudniku se nalazi u potpunosti od soli napravljena kapela blažene Kinge, za koju se govori da ima najbolju akustiku od bilo koje građevine u Europi. Uz to ova je kapela najveća podzemna crkva na svetu, smeštena na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skulpture od soli ovde možete naći i dela mnogih savremenih umetnika.

FAKULTATIVNO KRSTARENJE VLTAVOM SA RUČKOM

Krstarenje brodom na Vltavi je sjajna prilika kako upoznati Prag na drugačiji način. Na našem krstarenju plovićeno nizvodno niz Vltavu, prolazeći pored mesta kao što su Charles Bridge, Lesser Town, Church Sv. Nicolas, Prague Castle i National Theatre. Celo vreme uživaćete u večeri i muzici.

PRIJATELJI PUTOVANJA