Bratislava – Beč

5 dana, 2 noćenja

Bratislava, šarmantni stari grad na Dunavu, sa mnoštvom tradicionalnih barova, sofisticiranih restorana, odličnom muzikom, od džeza do opere, dobio je današnje ime tek pre 90 godina, ali ima dugu i ponosnu istoriju iz doba pre Rimljana. Bila je dom Keltima, Rimljanima, Germanima, Mađarima, Jevrejima i Slovacima, tako da Bratislava odiše raznovrsnom kulturom, arhitekturom i kuhinjom.

1. DAN (29.12.2016. Četvrtak) BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz Beograda u 22.00h sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu ( preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“ ) i iz Novog Sada u 23.30h kod hotela Sajam. Noćna vožnja kroz Mađarsku…

2. DAN (30.12.2016. Petak) BEČ – BRATISLAVA
…sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prestonicu dinastije Habzburg. Po dolasku, razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava tradicionalni novogodišnji koncert Bečke filharmonije, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak prema Bratislavi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN (31.12.2016. Subota) BRATISLAVA – BEČ
Odlazak do centra Bratislave i obilazak grada: Tvrđava, Katedrala Sv. Martina, Mihaelova kapija, Starogradski trg sa Rolandovom fontanom, Palata Grasalkovic… Predveče, fakultativni odlazak u Beč na spektakularni doček Nove godine na predivno ukrašenim ulicama i trgovima grada. Uživanje u novogodišnjoj noći do ranih jutarnjih časova. Povratak u Bratislavu. Noćenje.

4. DAN (01.01.2017. Nedelja) BRATISLAVA – BEČ – SRBIJA
Slobodno vreme za individualni obilazak Bratislave, ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn u Beču, jedne od najpoznatijih carskih palata sveta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gde su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX veka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. U večernjim časovima polazak za Srbiju.

5. DAN (02.01.2017. Ponedeljak) SRBIJA
…sa dolaskom u Srbiju u ranim jutarnjim časovima u zavsnosti od zadržavanja na granici.

HOTEL AVION ★★

Info:
Hotel Avion  se nalazi na samo 7km od centra Bratislave. U blizini hotela se nalazi i shopping centar. Hotel poseduje 105 soba koje mogu biti twin economy plus sobe ili dvokrevetne classic sobe.

Sobe:
Sve sobe poseduju TV, frižider, kuvalo i WiFi uz doplatu. Twin economy plus sobe podrazumevaju apartmane koji se sastoje od dve odvojene dvokrevetne sobe koje imaju zajedničko kupatilo sa tuš kabinom  i mini kuhinju (električno kuvalo, pribor, frižider).

Adresa i web:
http://www.hotelavion.sk

Rezerviši mesto!

REGULARNE CENE:

HotelKategorijaUslugaCena po osobi u 1/4 (2+2) sobiCena po osobi u 1/3 sobiCena po osobi u 1/2 sobiCena po osobi u 1/1 sobi
HOTEL AVION★★RO99 €109 €114 €149 €

PROMO POPUST -10 € NA CENE IZ CENOVNIKA DO 26.11.2016.

* Cenovnik br. 1 (15.09.2016.)

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 2 noćenja bez doručka u Bratislavi, u hotelu Avion 2*, u apartmanima (2+2).
 • Jednodnevno razgledanje Beča i poludnevno razgledanje Bratislave.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 6 €.
 • Turističku boravišnu taksu 1.65€ po noći u Bratislavi (plaćanje u hotelu).
 • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2017.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2016. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 •  Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  MODENA TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 490/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.MODENATRAVEL.COM ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Modena Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

DOČEK NOVE GODINE U BEČU

ŠENBRUN

Šenbrun, bivša letnja rezidencija Habsgurgovaca izgrađena u 17 veku, predstavlja najveću turističku atrakciju Beča i Austrije. Sadrži preko 1400 prostorija, a oko dvora se nalazi jedan od najlepših parkova Evrope, botanička bašta, muzej kočija. U sklopu Šenbruna nalazi se i najstariji zoološki vrt Evrope završen 1752. godine.

PRIJATELJI PUTOVANJA