Amsterdam

7 dana, 3 noćenja, Bus

Amsterdam, jedan od najlepših i najkontraverznijih gradova Evrope, grad tolerancije i različitosti, grad istorije, zabave i kulture! Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom, ali i moderna užurbana prestonica. U “severnoj Veneciji” nesumnjivo ćete pronaći sve što tražite: od romantičnih pejzaža, karakteristične holandske arhitekture, kanala, mostića i brodova, do proslavljene Crvene zone (Red light district), od holandskog slikarstva do odličnog šopinga!

1. DAN (28.12.2016. Sreda) BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak u 19:00h iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu ( preko puta otvorenog tržnog centra “Buvljak“ ), u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta. Putovanje preko Hrvatske, Slovenije…

2. DAN (29.12.2016. Četvrtak) AUSTRIJA – MINHEN
Iz Slovenije ulazimo u Austriju kroz tunel “Karavanke” i krećemo prema Nemačkoj. Vožnja pored Salzburga prema Minhenu. U prepodnevnim satima stižemo u glavni grad Bavarske. Razgledanje i upoznavanje grada: Centralni trg, Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i bavarska Državna biblioteka, Ludvig – Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo… Slobodno vreme. U kasnim večernjim satima nastavak vožnje na relaciji Minhen-Amsterdam…

3. DAN (30.12.2016. Petak) AMSTERDAM
…sa jutarnjim dolaskom u Amsterdam. Slobodno vreme do ulaska u hotel. Check-in u hotel oko 15h, posle čega je vreme predviđeno za odmor. Oko 18h polazak autobusom do Amsterdama i razgledanje centra grada: Trg Dam, Koninklijk Paleis, Nieuwe Kerk, Berlage Beurs, De Bijenkorf, Het Nationale Monument, Madame Tussauds, Magna Plaza… Večernja šetnja po najstarijem delu grada, gde se nalazi čuveni Red light district i još čuveniji coffee shop-ovi, Hash Marihuana Hemp Museum, Theatre Casa Rosso… Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (31.12.2016. Subota) AMSTERDAM
Odlazak autobusom do centra Amsterdama, šetnja duž prelepih kanala Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, zaustavljanje na nekom od živopisnih gradskih trgova, odlazak do kvarta muzeja i fakultativna poseta kraljevskom muzeju – Rijksmuseum, Museum Van Gogh, poseta jednoj od najpoznatijih brusionica dijamanata… Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Povratak iz Amsterdama u poslepodnevnim časovima. U večernjim časovima sledi zajednički odlazak do centralnog amsterdamskog trga Dam, gde se u svečanoj atmosferi i prazničnom raspoloženju okupljaju mladi sa svih strana sveta, odbrojavajući poslednje sekunde stare i dočekujući Novu 2016. godinu! Organizovani povratak grupe u hotel u dogovoreno vreme. Noćenje.

5. DAN (01.01.2017. Nedelja) ROTERDAM – DEN HAAG – SCHEVENINGEN
Celodnevni fakultativni odlazak do najlepših holandskih gradova: Roterdama, najveće evropske luke, Den Haag-a, sedišta kraljevske porodice i holandske vlade, obližnjeg najlepšeg letovališta Holandije Scheveningen-a. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN (02.01.2017. Ponedeljak) AMSTERDAM – ZAANSE SHANS – VOLENDAM
Izlazak iz hotela, odlazak do centra Amsterdama. Slobodno vreme za samostalni obilazak grada ili za odlazak na neki od fakultativnih izleta (vožnja brodićem po kanalima, odlazak do tipičnog holandskog sela Zaanse Shans, gde se proizvode čuvene klompe i gde ćemo videti tradicionalne vetrenjače i imati priliku da uživamo u ukusu neodoljivog holandskog sira; odlazak do tipičnog ribarskog mesta Volendam sa neopisivim šarmom koji treba doživeti). Večernji polazak ka Srbiji…

7. DAN (03.01.2017. Utorak) SRBIJA
… sa dolaskom u Srbiju u kasnim poslepodnevnim časovima.

LAKE LAND ★★

Info:
Hotel Lake land se nalazi na predivnoj mirnoj lokaciji na obali jezera Ijsselmeer, na samo 25 minuta vožnje od centra (17 km).
Hotel poseduje restoran, bar i konferencijsku salu.
Doručak – kontinentalni švedski sto.

Sobe:
Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV i telefon.

Web:
http://www.lakeland.nl

Rezerviši mesto!

REGULARNA CENA:

HotelKategorijaUslugaCena po osobi u 1/4 sobiCena po osobi u 1/3 sobiCena po osobi u 1/2 sobiCena po osobi u 1/1 sobi
Lake Land**BB239 €239 €259 €359 €

PROMO POPUST -10 € NA CENE IZ CENOVNIKA DO 26.11.2016.

*CENOVNIK BR.1 (15.09.2016)

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 hotelske usluge u Amsterdamu u izabranom hotelu prema vazecem cenovniku.
 • Panoramski obilazak Minhena i Amsterdama uz našeg vodiča.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Doplata za 1/2 sobu 30€ po osobi u hotelu Ibis budget Airport,
  20€ po osobi u hotelu Lake land i doplata za 1/1 sobu 150€ u hoteli Ibis budget Airport, a 120€ u hotelu Lake land.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 8 €.
 • Fakultativne izlete i ulaznice planirane po programu.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2015.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA , DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Modena travel» od 01.06.2015. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.​​
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

ROTTERDAM

Iako možda nije grad koji će vas odmah oboriti s nogu, Roterdam je mesto gde ćete moći nesmetano da uživate u nekim zabranjenim porocima, raznolikoj kuhinji i obilasku brojnih muzeja koji će vas ostaviti bez daha.
Roterdamci često vole da kažu: Novac se zarađuje u Roterdamu, čuva u Hagu i troši u Amsterdamu! I to nije bez razloga. Jer, Roterdam je najveća evropska luka i najvažniji industrijski i trgovački centar, ali i važna prestonica kulture i umetnosti. Smešten je na zapadu Holandije, na ušću reke Meze i Rajne u Severno More, a celom površinom leži ispod nivoa mora.

DEN HAAG

Den Haag je grad u Holandiji. Službeno se zove ‘s-Gravenhage. Upravno je središte Holandije, a nalazi se u pokrajini Južnoj Holandiji čije je također upravno središte. U Haagu se nalaze Eerste Kamer i Tweede Kamer, gornji i donji dom holandijskog parlamenta. Beatricija, kraljica Holandije, također živi i radi u Haagu. Sva inozemne ambasade i vladina ministarstva su smještena u gradu, kao i Visoki upravni sud i brojne lobističke organizacije. Uprkos tome, službeni je glavni grad Holandije prema ustavu Amsterdam.
Haag je jedan od glavnih gradova Ujedinjenih naroda i sjedište nekoliko ustanova UN-a.

SCHEVENINGEN

Sheveningen (hol. Scheveningen) je nekadašnje ribarsko selo Anglosaksonaca ili Skandinavaca u provinciji Južna Holandija, danas predgrađe Haga, sedišta holandske vlade. U Sheveningenu se nalazi i istoimeni zatvor za potrebe Haškog suda.
U istorijskim izvorima Sheveningen se prvi put pominje oko 1280. kao Sceveninghe. Danas je to moderno izletište sa dugom peščanom plažom, svetionikom i vidikovcem na kraju uzdignutog mola, hotelima i restoranima građenim po turističkim konceptima 20. veka. Među turistima je naročito popularno surfovanje i puštanje zmajeva.

VOLENDAM

Volendam je popularna turistička atrakcija u Holandiji , poznat po svojim starim ribarskih brodova i tradicionalna odeća još uvek nosi neki stanovnika . Ženska nošnja Volendam , sa svojim visokim , šiljatim haube , jedna od najprepoznatljivijih holandskih tradicionalnih nošnji , i često se pojavljuje na turističkim razglednica i postera (mada se veruje da su manje od 50 žena sada nose kostime kao deo njihovih svakodnevnih života , uglavnom starijih ) . Postoji redovna trajektna veza sa Marken , poluostrvu u blizini. Volendam takođe poseduje mali muzej o svojoj istoriji i odeće stilu , a posetioci mogu da se slikaju u tradicionalnim holandskim nošnjama.

ZAANSE SCHANS

Zaanse Schans je naselje Zaandam, u blizini Zaandijk u opštini Zaanstad u Holandiji, u pokrajini Severnoj Holandije. Ona ima kolekciju dobro očuvane istorijskim vetrenjača i kuća; u 35 kuća iz celog Zaanstreek prebačeni na područje počevši od 1961. godine Zaans muzej, osnovan 1994. godine, nalazi se u Zaanse Schans. Zaanse Schans je jedan od popularnih turističkih atrakcija Holandije i jedno sidro tačke Erih, Evropske Route industrijske baštine. Naselje je privukao oko 1,6 miliona posetilaca u 2014. godini.

PRIJATELJI PUTOVANJA